Gönüllümüz olur musunuz?

  • 0
  • 430
Gönüllümüz olur musunuz?
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, bir ilke daha imza atarak ilçe sınırları içinde bulunan 245 parkı koruyup, kollamak amacıyla  “ Gönüllü Park Görevlisi ” projesini hayata geçiriyor. Gönüllü park görevlileri parkın bulunduğu mahallelerden seçilerek parkla ilgili her konuda belediye ve mahalle arasında köprü olacak. Parkların yapılması kadar korunmasının da çok önemi olduğuna vurgu yapan Piriştina, “Bizler parkları yapıyoruz ama onu koruma görevi gerçek sahiplerinindir” dedi.

 ‘Gönüllü Park Görevlisi’ projesi kapsamında, her parka gönüllü park görevlileri seçilerek parkların daha uzun ömürlü olması sağlanacak. Gönüllü park görevlileri, otomatik sulama, ışıklandırma gibi zaman ayarı ile çalışan cihazların arıza yapması, parklarda bulunan ekipmanların hasar görmesi veya yıpranması durumunda Park Bahçeler Müdürlüğü ile iletişime geçerek onarılmasını sağlayacak. Sulama ve bakım konusunda da Belediye görevlilerine yardımcı olmaları beklenen gönüllüler, mahalle sakinlerinin park ile ilgili görüş ve önerilerini Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ileterek vatandaş ile Belediye arasında köprü olacak.

Deniz Gören Park’ın açılışında ’Gönüllü Park Görevlileri’ uygulaması müjdesini veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ,“Bizler sizlere gönüllümüz olur musunuz? diyoruz. Parkların yapılması kadar korunması da çok önemli. Biz dedik ki biz bu parkları yapıyoruz ama asıl iş o mahalle halkının parka sahip çıkması. Biz de bunun üzerine gönüllü park görevlileri projesini geliştirdik. Tabi bu tamamen gönüllülük esasıyla yapılacak. Biz Park Bahçeler Müdürlüğü olarak bakım onarım ve her konu da her şeyiyle ilgileneceğiz ama öyle de bir gönüllü olursa sanki bakımı onarımı uzun ömürlü olur ve bizim de maliyetimiz azalır. Bu amaçla bugün bir ilki gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Gönüllü park görevlisi olmak isteyen vatandaşların 487 25 78 Buca Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv