“GÖRDÜĞÜMÜZ ENGELLİLER, GÖRMEDİĞİMİZ ENGELLER” PROJESİ ENGEL TANIMIYOR

  • 0
  • 658
“GÖRDÜĞÜMÜZ ENGELLİLER, GÖRMEDİĞİMİZ ENGELLER” PROJESİ ENGEL TANIMIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Smyrna Lions Kulübü tarafından 2014 yılında sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında görme engellilerin sorunları hakkında farkındalık yaratmak, görme engellilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini kolaylaştırmak için “Gördüğümüz Engelliler, Göremediğimiz Engeller”  projesini başlattı.
Proje kapsamında geliri görme engelli öğrencilerin İngilizce eğitimleri için 14 nokta klavyeli monitör destekli bilgisayar sistemlerinin alımına ve İngilizce eğitim burslarına aktarılmak üzere İzmir Türk Koleji Mezunları Derneği'nin eğitim sponsorluğu, Sahne 360 Organizasyon ve La Vie Nouvelle'in işbirliği ile “gözü kapalı yemek” etkinliği düzenledi.

Projenin ikinci aşamasında İzmir Özel Türk Koleji’nin eğitim sponsorluğunda görme engelli öğrencilere verilmesi hedeflenen İngilizce eğitim bursu çalışmalarına İzmir Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısının ardından başladı.

İzmir’de ilk kez görme engelli öğrencilere yönelik  yapılacak olan, görme engelli öğrenciler için olanak yaratılarak sosyalleşmeleri ve kendilerini farklı alanlarda ifade etmelerinin amaçlandığı eğitim çalışmaları öncesinde düzenlenen basın toplantısına Uluslararası Lions Kulüpleri 118R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Mevlüt Güven, Bayraklı Smyrna Lions Kulübü Başkanı Serhan Şen, GEGE Proje Yöneticisi Seyhan Kuralı, İzmir Özel Türk Koleji Eğitim Direktörü Sündüs Cebecioğlu katıldı.

Toplantıda dünyanın en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Lions Kulüpleri’nin amaçlarına değinen Bayraklı Smyrna Lions Kulübü Başkanı Serhan Şen, bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan projeler ile birçok kişiye yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
“Gördüğümüz Engelliler, Görmediğimiz Engeller (GEGE) Proje Yöneticisi Seyhan Kuralı ise “Pek çoğumuz günlük sosyal yaşamımızın içinde engellilerin önüne koyduğumuz engellerin farkına varmıyoruz. Görmezden geldiğimiz sayısız engeller, engellileri kendi içine ve hatta evlerine itiyor. Bayraklı SmyrnaLions Kulübü bundan böyle görmediğimiz engellerin fark edilmesini sağlayarak engelliler için sosyalleşme çözümleri üretecek. İzmir Özel Türk Koleji’nin eğitim sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan İngilizce kursları ile görme engelliler Braille alfabesi ile basılmış İngilizce kaynaklar ile İngilizce öğrenecekler.” Dedi.

Toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştiren İTK Eğitim Direktörü Sündüs Cebecioğlu ise engelleri ortadan kaldıran böyle bir projeye İzmir Özel Türk Koleji olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi ve projede emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv