Görgülü’nün Düş Bahçesi moda devlerine sunuldu

Gelinlik sektörünün yıl boyunca hazırlandığı IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, “Düş Bahçesi” koleksiyonuyla tasarımlarını moda devlerine sundu.

  • 0
  • 1.113
Görgülü’nün Düş Bahçesi moda devlerine sunuldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gelinlik sektörünün yıl boyunca hazırlandığı IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, “Düş Bahçesi” koleksiyonuyla tasarımlarını moda devlerine sundu. Gelinlik Tasarım Yarışması kapsamında 2016 yılında birinciliği alan Görgülü, 8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık koleksiyonunu sergiledi. Defilede Akif Örük'ün koreografisinde ünlü mankenler Şebnem Scheafer, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Ebbru Öztürk ve Rönesans ajans mankenleri podyuma çıktı.

Defileye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Koleksiyonu hakkında bilgi veren Görgülü yarışmanın ardından 1 yıldır tasarımlarını hazırladığını belirterek, "8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık bir koleksiyon hazırladım. Düş Bahçesi adını verdiğim çalışmamda ağırlıklı olarak ipek, şifon, üç boyutlu danteller, tül, jakarlı kumaşlar, saten ve kumaş manipülasyonları kullandım. Bahar aylarının üzerimizde bıraktığı güzel etkilerden ilham aldım. Çiçek desenleriyle pastel tonları birleştirdim. Bunun sonucunda da ortaya yalın ve güçlü ifadelerin çıktığını düşünüyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv