GÖZLER MARBLE’DA

  • 0
  • 718
GÖZLER MARBLE’DA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyadaki sayılı mermer fuarlarından biri olan MARBLE, Türkiye’nin en büyük ve en modern alanı Fuar İzmir’de, dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin yanı sıra önemli mimar ve mühendisleri de karşılamak için gün sayıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Bu yıl 23 – 26 Mart 2016 tarihlerinde 22.’si düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için mermer ve doğaltaşlar ile iş makineleri, Fuar İzmir alanına gelmeye başladı.
Sadece sektör temsilcilerine açık olacak MARBLE’da, yerleşimin başladığı ilk gün 42 dev blok Fuar İzmir’e geldi. 4 gün sürecek fuarda, ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş sergilenecek. Türkiye’nin doğaltaş çıkan her bölgesinden taşın yer alacağı MARBLE’da, Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan önde gelen firmalar katılımcı olacak.

Öte yandan 1.700’ün üzerinde firmanın katılımcı olarak yer alacağı MARBLE’da, bu yıl işlenmiş mermer ürünlerinin dağılımında %12’lik büyüme gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl yerli, yabancı toplam 1.562 firma fuarda yer almıştı.

Bu yıl açık alanda yer alan mermer işleme makinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla alanın üzeri kapatıldı. Fuar İzmir D Holü ise mermer işleme yan sanayi ürünlerine ayrıldı. Büyük iş makineleri için Fuar İzmir’in fuar meydanı yeni alan olarak tahsise açılırken firmaların yerleşim planları ziyaretçilerin daha rahat dolaşacağı şekilde düzenlendi.

Önemli bir pazar olan Afrika, Orta ve Yakın Doğu’daki maden ocakları sahiplerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından alıcıların davet edildiği MARBLE, Fuar İzmir’in 139 bin metrekare alanında tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini bekliyor. Mermer sektörü temsilcilerinin yanısıra mimar, müteahhit ve mühendislerin de merakla beklediği fuarda, ziyaretçiler tüm doğaltaş çeşitleri, mermer ve iş makinalarını bir arada görme imkanı bulacak.

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı ve dünyada alanında düzenlenen fuarlar içinde ilk 3’te yer alan MARBLE, bu yıl da mermer alanında önemli firmalarla sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv