Gülperin Sertdemir resim atölyesi Paris’te

İzmirli Gülperin Sertdemir resim atölyesi, 1999 yılından beri devam ettiği dünya sanat akımları sergilerine bir yenisini ekledi. Atölye, Armand Berberyan’ın Küratörlüğünde Paris’teki Linda Farrell Sanat galerisinde, bir haftalık ilk karma sergisini açtı.

  • 0
  • 1.179
Gülperin Sertdemir resim atölyesi Paris’te
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Gülperin Sertdemir resim atölyesi, 1999 yılından beri devam ettiği dünya sanat akımları sergilerine bir yenisini ekledi.  Atölye, Armand Berberyan’ın Küratörlüğünde Paris’teki Linda Farrell Sanat galerisinde, bir haftalık ilk karma sergisini açtı.
 
Gülperin Sertdemir atölyesi öğrencileri inşaat Mühendisi Alev Şengör Özegeli, sağlık bilimci Zeynep Pamukçu, gelinlik tasarım ve ihracatçısı Engin Örün, işletmeci Tuba Örnekoğlu, uzman psikolog Nesligül Sertdemir, endrüsti mühendisi Şirin Özerinç ve deri üzerine çalışmalarıyla tanınan mühendis Aslı Güvenç’in eserleri bir hafta süreyle sergilendi.
Sergilenen özgün eserler lavi, suluboya, empresyonizm, ekspresyonizm, fovizm, artdeco, minyatür sanatı, hat sanatı, sürrealizm ve make a joke, popart, sembolizm, soyut sanat, grafik resim gibi sanat akımlarından örnekleri içeriyor.  
 
Açılışa, Türkiye'nin Orta Asya'ya göndermiş olduğu ilk kadın büyükelçi Serpil Alpman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Turizm ve Tanıtma Müşavirliği Görevlisi Harun Musa, Türk resim sanatında soyut resmin duayen isimlerinden Erdal Alantar'ın oğlu yazar Alp Alantar, Sun Tekstil 2. nesil üyesi Ayşe Ünlütürk gibi isimler ve Parisli sanat severler ilgi gösterdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv