Gülsin Onay'a büyük ilgi…

  • 0
  • 596
Gülsin Onay'a büyük ilgi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (E.Ü) tarafından Yeni Yıla Merhaba Konserleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), piyano sanatçısı Gülsin Onay’ı konuk etti.
      
Konserde Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Poyraz, E.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Semih Ötleş, E.Ü Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Ekiz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Zeybek ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek de katılımcılar arasındaydı.
 
SANATÇIYA SERTİFİKA VERİLDİ
Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay konserde Ludwig Van Beethoven, Claude Debussy ve Cesar Franck’ten eserleri seslendirdi.  Yoğun ilginin olduğu konserde ünlü sanatçı dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Konser sonunda Ege Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş Ege Üniversitesi 60.yıl Hatıra Ormanı’nda dikilmiş olan fidan sertifikasını sanatçı Onay’ a takdim etti.  Prof. Dr. Semih Ötleş, ünlü piyanist Gülsin Onay’a konser için teşekkür ettikten sonra sözlerine şöyle devam etti, ‘’ Ege Üniversitesi 60. Yıl kutlamaları çerçevesinde şehrin değişik yerlerinde sanatsal aktiviteleri yoğun bir şekilde yapıyoruz. Bu gecede çok önemli bir devlet sanatçısını konuk ettik. Kendilerine değerli ve müthiş performansı için teşekkür ediyorum. ‘’
 
GÜLSİN ONAY KİMDİR?      
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’ nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ile onurlandırıldı. Onay, Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de sürekli sanatçısı. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konserleri veren Gülsin Onay 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından ‘’İyi Niyet Elçisi’’ seçildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv