Günde ‘100 ton’ moloza özel önlem

  • 0
  • 428
Günde ‘100 ton’ moloza özel önlem
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz aylarının gelmesiyle kaçak moloz dökümlerinde görülen artış Karşıyaka Belediyesi’ni harekete geçirdi. Farklı mahallelerden, günde 100 tona yakın moloz toplayan belediye ekipleri, boş arazilerin etrafını beton bariyerlerle çevirmeye başladı, moloz için 10 kişilik ve 5 araçlık özel ekip oluşturuldu.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
İlçenin farklı noktalarına izinsiz olarak bırakılan molozlara karşı bir süre önce çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, kaçak dökümlerin yaz aylarında artış göstermesi ile birlikte önlemlerini artırdı. Toplanan moloz miktarının bir günde 100 tona çıkması üzerine, 10 kişi ve 5 araçtan oluşan özel bir ekip kuruldu. Boş arazilerin ve muhtemel döküm alanlarının etrafı beton bariyerlerle kapatılırken, cezai işlemlerin de artarak devam edeceği belirtildi.

HASSASİYET UYARISI
Başta Şemikler, Yalı, Örnekköy, İnönü ve Zübeyde Hanım olmak üzere, inşaat çalışmalarının yoğun olarak yürütüldüğü mahallelerden toplanan molozlar Katı Atık Deponi Alanı ile Buca ve Bornova’da, Büyükşehir Belediyesi’ne ait moloz döküm merkezlerine gönderildi. Moloz dökümü konusunda vatandaşların daha duyarlı olmaları ve kendilerine gösterilen yasal noktalara molozlarını bırakmaları istendi.

“KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kaçak moloz dökümlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi. Vatandaşların da konuya duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini vurgulayan Akpınar “Kaçak moloz dökümleri, kentin temizliği ve estetik açısından kabul edilemez. Tespit edilen hallerde, yasaların bize verdiği hakları uygulamaktan geri kalmayacağız. Kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bu noktada vatandaşlarımızın da duyarlılık göstermesi lazım. Karşıyaka hepimizin ve birlikte korumalı, güzelleştirmeliyiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv