Güneş’in tutulduğunu Büyükpark’a gelenler görecek

  • 0
  • 621
Güneş’in tutulduğunu Büyükpark’a gelenler görecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, 2020 yılına kadar Türkiye’den gözlenebilecek son parçalı güneş tutulmasını, teleskoplar ve uzman astronomlar eşliğinde İzmirlilere izleme imkanı sunuyor. Bornova Büyük Park’ta 20 Mart 2015 Cuma günü saat 10.00-13.30 arasındaki etkinliğe isteyen herkes katılıp tutulmayı teleskoplar aracılığıyla ücretsiz olarak izleyebilecek

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, isteyen herkesin parçalı güneş tutulmasını gözlemleyebileceği bir etkinlik düzenliyor. 20 Mart 2015 Cuma günü Büyük Park’ta gerçekleştirilecek etkinlikte; İzmirlilere 2020 yılına kadar Türkiye’den gözlenebilecek son parçalı güneş tutulması, teleskoplar ve uzman astronomlar eşliğinde izleme imkanı sunulacak. Ayın güneşin önünden geçmesiyle oluşacak parçalı güneş tutulması, İzmir’de saat 10.48’de görülmeye başlayacak ve  12.55’e kadar tam 2 saat 7 dakika boyunca sadece teleskoplarla izlenebilecek. Tutulmanın en büyük bölümünde ay güneşin yaklaşık yüzde 40’ını kaplayacak.

Belediye üniversite işbirliği
Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ege Üniversitesi Astronomi Topluluğu işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte 6 teleskop vatandaşların gözlem yapması için kullanılacak. Etkinlikte birçok profesyonel astronom vatandaşı bilgilendirmek için hazır bulunacak. Aynı zamanda 20 dakikalık küçük sunumlar yapılacak. Bu sunumlarda görsel bilgiler eşliğinde güneş tutulması hakkında detaylı bilgiler verilecek.

“2020’den önce görülebilecek son ‘Güneş Tutulmas’nı birlikte izleyelim” sloganıyla düzenlenen etkinliğe herkesi davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Etkinliğimize katılanlar teleskoplarla gözlem yapmanın yanısıra, sunumlara katılarak daha detaylı bilgiler de edinebilecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv