Güney Kore pazarında hedef 419 milyon dolarlık ihracatı artırmak

  • 0
  • 699
Güney Kore pazarında hedef 419 milyon dolarlık ihracatı artırmak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü Güney Kore’de ihracat artışı hedefliyor. Türkiye ile Güney Kore arasında imzalanan iyi niyet beyanı çerçevesinde Gyeogsangbuk do Eyaleti Orman Kaynakları Müdürü ve beraberindeki 10 kişilik heyet 07 Şubat 2015 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti.

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği; Güney Kore heyeti, Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini Ege İhracatçı Birlikleri’nde ağırladı. Ege İhracatçı Birlikleri, Güney Kore pazarına gerçekleştirdikleri ihracatı artırmak üzere çalışmalarını hızlandırdı.

Heyeti ağırlayan Ege Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Güney Koreli yetkililerin uçucu yağlar, meşe palamudu, biberiye, adaçayı, kekik, defne yaprağı  gibi ürünlerle ilgilendiklerini belirterek karşılıklı işbirliği taleplerinin değerlendirilebileceğini vurguladı. Nurettin Tarakçıoğlu “Güney Kore'den uçucu yağlar, meşe palamudu, biberiye, adaçayı, kekik, defne yaprağı  gibi ürünlerle ilgili her geçen gün talep artışı olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada artan sağlıklı beslenme trendi ile odun dışı orman ürünleri dünyada pek çok ülkeye ihraç ediliyor. Güney Kore ile yapılabilecek işbirliği sayesinde de bu ürünlerin gıdanın yanı sıra ağırlıklı olarak aromatik, esansiyel ürünler olarak da kullanımını sağlayabiliriz” dedi. 

“Güney Kore’ye sektörümüzden yapılan ihracatı artıracağız”

Toplantıda Güney Kore’ye yapılan Türkiye geneli ağaç mamülleri ve orman ürünleri ihracatı ile ilgili de bilgi veren Başkan Tarakçıoğlu, “2014 yılında Güney Kore’ye ihracatımız 419 milyon dolar olmuş ve sektörümüzden ise 4,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Yeni iş birliktelikleri ile bu rakamı artırmayı, ihracatımıza ivme kazandırmayı ve sektörümüzün bu pazarda güçlenmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Tarakçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Celil Önder Türer ve Enko Meyve firması temsilcisi Avram Aji’nin de bulunduğu toplantıda “Güney Koreli heyetten ülkelerinde ihtiyaç duyulan ve kullanılan odun dışı orman ürünlerinin iletilmesini istedik. Tespitleri sonrası gelen taleplere göre üretim yapabileceğiz ve işbirliklerimizi güçlendireceğiz“ diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv