Güven ortamı sağlanmalı, belirsizlik ortadan kalkmalı

  • 0
  • 691
Güven ortamı sağlanmalı, belirsizlik ortadan kalkmalı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Ali Haydar Erdem, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra yaşanan siyasi çekişmeler sonucu hükümetin kurulamamasıyla birlikte artan terör olaylarının Türkiye’yi sonu belli olmayan bir kaosa sürüklediğini söyledi. Erdem, bu ortamda ekonominin alt üst olmadan düzeltilebilmesi için bir an evvel güven ortamının sağlanması ve belirsizliğin ortadan kalkması gerektiğini kaydetti.

İTO Meclis üyelerine gündemi değerlendiren Ali Haydar Erdem, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan erken seçim sonrasında politikacıların siyasi ihtiraslarını bir kenara koyması gerektiğini, aksi halde seçimlerin hiçbir derde deva olamayacağını vurguladı. Erdem, ülkenin yangın yerine döndüğünü ve kimsenin umurunda olmadığını da savundu.

Ekonomi çatırdıyor
Son aylarda yaşanan terör olayları neticesinde Türkiye’nin ekonomisinin çatırdamaya başladığını, bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunun altını çizen Erdem, ”Etnik köken, mezhep, inanç, bölge gibi duygu ve düşünceler bizi asla ayrıştırmamalı. Binlerce yıllara dayanan kardeşliğimize asla gölge düşürmemeli. Farklılıklarımızı öne çıkarırsak Yugoslavya oluruz ve dağılırız. Benzerliklerimizi öne çıkarırsak Türkiye Cumhuriyeti oluruz ve ilelebet birlikte yaşarız. Yüce Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi kesinlikle vazgeçilmez ilkemiz olmalıdır. Atamızın kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatmalıyız ve bunun için onun ilke ve inkilaplarına sıkı sıkıya sarılmamızın şart olduğunu asla unutmamalıyız” dedi.

Önlem alınmazsa 1980 öncesine döneriz
İş adamları olarak, siyasi istikrarın oluşturulmaması halinde Türkiye’nin bugünlerini arar geleceğini defalarca dile getirdiklerini anlatan Erdem, “Ülkemizin en kısa zamanda esenliğe çıkmasını diliyorum. Dolar almış başını gidiyor. Memlekette ekonomik açıdan büyük bir belirsizlik hakim. İş adamı bir adım ilerisini göremez hale geldi. Yıllarca yabancı yatırımcılar ve inşaat sektörü marifetiyle suni olarak pompalanan ekonomimiz patlak vermeye başladı. Ülke yangın yeri olmuş kimsenin umurunda değil. Durdurulamazsa Türkiye 1980 öncesine dönecek” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv