Güzelbahçe'de muhteşem kutlama

  • 0
  • 536
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümütörenlerle kutlandı. Gündüz Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşundabulunuldu, gece de Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu muhteşem birmüzik ziyafeti sundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapılan kutlamayasiyasi partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıdavatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafaİnce şunları söyledi:  “Bugün, Güzelbahçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı…Bugün,emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü, denize döküldüğü gündür. Bugün,Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki ulusal kurtuluş savaşının kazanıldığı obüyük zaferin taçlandığı günün adıdır…Bugün, Gazi Mustafa Kemal’in,"Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri!.." diyerek özgürlük,bağımsızlık ve kurtuluşumuzun ateşini yakıp, Türkiye Cumhuriyeti’nintemellerinin atıldığı gündür. Emperyalist işgalcilerin vatan topraklarından atılmasısadece Türk ulusu için değil dünyanın bütün ezilen ulusları için yeni bir çığıraçtı.İzmir’de ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gözü olan emperyalistlere veonların yerli işbirlikçilerine asla pabuç bırakmayacağız. Gerekirse kanımızınson damlasına kadar yine savaşacağız.Ulusal Kurtuluş Savaşımız'da görev alanbaşta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimiz vegazilerimize bir kez daha şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.Türk halkı birlikve beraberlik içerisinde, laik, demokratik cumhuriyetimize sahip çıkarak dünolduğu gibi bugün de emperyalistleri ve onun yerli işbirlikçilerini tıpkı 9Eylül’de İzmir’den denize döktüğü gibi bugün de dökmesini bilir. “

Gece de Belediye Amfi Tiyatrosu'nda 45 kişiden oluşan DevletTürk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. SanatYönetmeni Mehmet Ali Gevrek yönetimindeki koro, çoğunluğu İzmir ve Egetürkülerinden oluşan konserine salonu dolduran yüzlerce seyirci eşlik etti,adeta dev bir koro oluştu. Solo şarkı ve türkülerin de söylendiği konserinsonunda hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi. Sanat Yönetmeni Mehmet AliGevrek'e teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Başkan İnce, “Bugün aynısaatlerde Seferihisar'da Tarkan konseri var. Buna rağmen bu konseri izlemeyengelen yüzlerce Güzelbahçeli'ye teşekkür ediyorum. Siz bugün Tarkan'layarıştınız” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv