Güzelbahçe Deniz Festivali'nde coşku sürüyor

  • 0
  • 1.153
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi'nindüzenlediği Deniz Festivali'nin ikinci gününde, yemek yarışması yapıldı, ulusalfotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Ünlü şair Ataol Behramoğluşiir dinletisi sundu, İzmirli sanatçı Serap Yenici konser verdi. 

 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı EdnanArslan, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığıfestivalin ikinci gününde Güzelbahçe 1. Liman'da gerçekleştirilen yemek yarışmasıbalık restoranlarının şefleri ve amatörler olmak üzere iki kategoride yapıldı.23  kişi birbirinden ilginç balık mönüleriile yarışmaya katıldı. Ünlü gurmeler; Sancar Maruflu, Levent Alpat, MehmetErşahin, Coşkun Mısırlıoğlu ve Metin Erşahin'den oluşan jürinin yaptığı değerlendirmesonucunda şefler kategorisinde Arif Türker birinci, Serhat Güneri ikinci, TufanÖzdemir  ise üçüncü  oldu.

Amatörlerin katıldığı yarışmada ise Şennur Yıldırım'ın yaptığıbalık mönüsü birinci, Ayten Kandemir ve Perihan Sarıgöl'ün yemekleri ikinci,Duygu Aydost'un yemeği ise üçüncülük ödülünü kazandı.

 

435 adet Güzelbahçe fotoğrafı yarıştı
Güzelbahçe ve Deniz konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerinödülleri dağıtıldı, sergilenmeye değer fotoğraflar vitrine çıkarıldı, sergilendi.Yurdun dört bir yanından 99 fotoğraf tutkununun gönderdiği birbirinden güzel 435adet Güzelbahçe fotoğrafları, fotoğraf sanatçıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer,Erol Özdayı, Yunus Koç, Doğu Kendigelen ve araştırma görevlisi İlknur Gürses ilegazeteci Çağlayan Bilgen ve  fotoğraf editörüŞenol Arslan'dan oluşan jüri tarafından titiz bir şekilde değerlendirildi. Yarışma,Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ve Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirmeve Musiki Derneği ile ortaklaşa olarak Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gözetimindeyapıldı.  

1'inci Can Yücel, 2'nci Hakan Kuyumcu, 3'üncü İsmet Danyeli vemansiyon alan Mehmet Öztürk ödüllerini törenle aldı. Daha sonra 34 eser sergilendi,büyük beğeni topladı.

 

Muhteşem şiir dinletisi ve konser
Tören sonrasında binlerce kişiye ekmek arası balık ikramı yapıldı.Ardından Gece Pazarı'nın kurulduğu alanda ünlü şair Ataol Behramoğlu, Haluk çetin'ingitarı eşliğinde şiir dinletisi gerçekleştirdi.   Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan İzmirli sanatçı SerapYenici ise alanı dolduran binlerce Güzelbahçeliyi coşturdu, eğlendirdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv