Güzelbahçe zabıtasından işyerlerine sıkı denetim

  • 0
  • 590
Güzelbahçe zabıtasından işyerlerine sıkı denetim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki fırın ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerini, restoranları ve gıda imalathanelerini denetledi. Yapılan denetimler sonucunda hijyen koşullara uymayan işyerlerine tutanak tutuldu, para cezası kesildi  ve iki işyeri mühürlendi.

Belediye zabıta ekipleri gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerini, restoran ve kıraathaneleri denetledi. Yapılan denetim sonucunda kumar oynatan iki kıraathane mühürlenerek 7 gün süreyle faaliyetten men edildi. Altı işyerine ise 6 bin 300 lira para cezası kesildi. Bazı işyerlerine hijyen koşullara uymadıkları, fiyat tabelası asmadıkları ve kamuya ait alanı işgal ettikleri gerekçesiyle tutanak tutuldu, ihtar edildi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Halkın sağlığı her şeyden önemli. Denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Esnafımızın uyarıları dikkate aldıklarını görüyoruz.  Hijyen kurallara uyan tüm esnafıma teşekkür ediyorum. Zabıta ekiplerimizin denetimleri devam edecek. Halkımızın sağlığını korumak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu arada zabıta yetkilileri, yaptıkları denetimlerde nelere dikkat ettiklerini şöyle sıraladı:
“Denetimler sırasında temizlik konusuna özellikle önem veriyoruz. Fırınlarda üretim koşullarını da değerlendiriyoruz. Fiyat listesindeki gramajla satışa sunulan ekmeklerin gramajlarının tam olup olmadığını terazide tartarak kontrol ediyoruz. Yapılan denetimlerin ardından eksiklikleri bulunanlara tamamlamaları için süre veriyoruz. Yeniden yaptığımız kontrollerde aynı eksikleri gördüğümüz zaman tutanak tutuyoruz, yasal ve cezai işlem başlatıyoruz.”
Zabıta yetkilileri, vatandaşın sağlıklı, hijyenik ortamlarda üretilmiş gıda alıp yiyebilmeleri için bu denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv