Güzelbahçe’de her yer çiçek açtı

  • 0
  • 979
Güzelbahçe’de her yer çiçek açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki parkların yanı sıra, kavşak ve orta refüjleri rengarenk yapıyor.  Güzelbahçe Belediyesi, daha önce karayollarına ait olduğu için çiçeklendirme, çimlendirme yapılmayan Seferihisar Otoyol çıkışı kavşağını renklendirmeye başladı.
 
Belediyeye bağlı park ve bahçeler amirliği ekipleri ilçenin çeşitli yerlerindeki park, kavşak ve orta refüjleri mevsimlik çiçeklerle beziyor. Belediye, son olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol uyarınca otoyol kavşağı ve orta refüjün peyzaj düzenlemesini üstlendi. Ekipler önce çimlendirme yaptı, ardından Bademler Kooperatifi’nden satın alınan hercai menekşeleri kavşağa dikmeye başladı. Yaklaşık 60 bin adet çiçek ve onlarca palmiye ağacının da kavşak ile orta refüje dikileceği belirtildi.
Aynı zamanda peyzaj mimarı olduğu için belediyenin ihtiyacı olan bitki ve çiçeklerin seçiminde bizzat bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Mevsimlik hercai menekşenin dışında süs lahanası, krizantem, çalı grubundan kartopu, gaura, abelya, pitosporum, sarı papatya ve ardıç türü çiçekleri tercih ediyoruz. Çiçeklerimizi de özellikle kooperatiflerden alarak, üreticimizi destekliyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv