Güzelbahçeli çocuklar Somalilileri konuk etti

  • 0
  • 749
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri, Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Somalili akranlarıyla biraraya geldi, İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
 
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989'da  kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi nedeniyle tüm dünyada 20 Kasım Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaya başladı. Türkiye'de çocuk hakları alanında faaliyet gösteren ender derneklerden birisi olan Güzelbahçe Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri, Somali'den gelip Çeşme'deki Ulusoy Teknik ve Endüsri Meslek, Denizcilik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 25 çocuğu Çocuk Hakları Günü nedeniyle Güzelbahçe'de konuk etti. Öğrenciler, önce Somalili akranlarına Dünya çocuklarının içinde bulundukları durumu ve çocuk haklarını anlatan slayt gösterisi sundu.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile de sohbet eden çocuklar, ardından Güzelbahçe'de gezdi, yemek yedi. Konak'taki Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi ile Konak Belediyesi'nin Oyuncak ve Mask Müzelerini ziyaret eden çocuklar, daha sonra Agora ve Kordon'u ve Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi.
Bu arada Güzelbahçe Belediyesi Semtevi Sosyoloğu Duygu Alp Yılmaz, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Yelki'de Hamdi Dalan İlköğretim okulu öğrencilerine çocuk haklarıyla ilgili konferans verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv