Güzelbahçe’ye şehitler parkı ve anıtı

  • 0
  • 477
Güzelbahçe’ye şehitler parkı ve anıtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediye Meclisi, Muş’un Malazgirt İlçesi'nde PKK’lılar tarafından yapılan silahlı saldırıda şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın adını Güzelbahçe Yelki’deki evinin yakınında yapılacak parka verdi. Park içerisine ayrıca bir de şehitler anıtı yapılacak.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclisi oturumunda, Yelki Mahallesi’ndeki  Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 2267 Sokak ile 2330 sokaklar arasında kalan Palmiye -7 Sitesi yanındaki yaklaşık 5 bin metrekarelik yeşil alana yapacakları parka 'Conba Tepesi Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Parkı' isminin verilmesini önerdi.
Başkanlık önergesi CHP, DSP ve AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla oybirliği ile kabul edildi.

Başkan İnce, sözkonusu bölgenin tarihi isminin “Conba tepesi” olduğunu belirterek,“Hem tarihi bölgemizin hem de şehitlerimizin ismini yaşatmak için yapacağımız bu parka ‘Conba Tepesi Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Parkı” adını verdik.
Parkın içerisinde ayrıca İzmirli heykeltıraş Cumhur Ata Türk tarafından yapılan ve tüm şehitlerimizi simgeleyen bir anıt yer alacak Ağlayan bir şehit anası ve gökyüzüne açılmış dua eden iki el olacak. Anıtın üzerinde ayrıca Güzelbahçeli diğer şehitlerimizin de isimleri yer alacak” dedi.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv