Hadise Bayraklı'yı salladı

  • 0
  • 850
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı etkinlikleri, festivale dönüştü. Kutlamalar kapsamında Bayraklı'da sahneye çıkan ünlü şarkıcı Hadise, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Dünyada en büyük gücün halkın gücü olduğunu vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yasakların diz boyu olduğu son dönemlerde demokratik bir başkaldırı içindeyiz. Bize bayramlarımızı, Cumhuriyet'i, Atatürk'ü unutturamayacaklar" dedi.
 
Bayraklı Belediyesi'nin gençlik festivali adıyla törenlerle kutladığı 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı etkinlikleri coşkuyla ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şehit Ümit Boz tesislerinde başlayan etkinlikler ilerleyen saatlerdeki Hadise konseriyle sona erdi.  Gençlik festivali çerçevesinde Bayraklı Belediye Spor Kulübü tarafından stafet parkur ve 60 metre koşuları yapıldı.  19 Mayıs gençlik festivali özel etkinliklerle, yarışmalar ve sürpriz ödüllerle de renklendi. Katılımcılara giriş sırasında ücretsiz bilet verildi ve yapılan çekilişle 5 kişiye çeyrek altın dağıtıldı. Halk oyunları ve zumba gösterileriyle de hareket kazanan festivalde Ata'ya saygı yürüyüşü de gerçekleştirildi. Korteje Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP Bayraklı ilçe Başkanı Levent Ölçer başta olmak üzere CHP Bayraklı gençlik kolları üyeleri öncülüğünde yüzlerce vatandaş katıldı. Bayraklı merkezdeki Atatürk anıtına kadar marşlar, sloganlar ve alkışlarla süren yürüyüşe vatandaşlar da evlerinin pencerelerinden, balkonlarından destek verdi. Etkinliklerin kapanışını ise ünlü pop sanatçısı Hadise, Smyrna Meydanı'ndaki muhteşem konseriyle yaptı. Dansçılarıyla birlikte elinde Türk bayrağıyla sahneye çıkan ünlü şarkıcı en sevilen şarkılarıyla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Şarkılarını hayranlarıyla birlikte hep bir ağızdan söyleyen başarılı sanatçı Bayraklı'da "Hadise" rüzgârları estirdi. Konserde ünlü şarkıcıya komplimanda bulunmayı ihmal etmeyen Başkan Karabağ, "Hadise'nin sanatı ve fiziği harika ama kalbi de güzel. İsmini bir kraliçeden alan Smyrna'da iki kraliçeyi buluşturduk" dedi.    
 
En büyük güç sizsiniz
Törenlerde yaptığı konuşmalarda Bayraklı'da bayramlarımızın unutulmadığını ve hiçbir zaman da unutulmayacağını vurgulayan Karabağ, "Yasakların diz boyu olduğu dönemde saygı duruşlarının yasaklanıdığı, çiçeklerin Atatürk büstüne konulmasının yasaklandığı bir dönemde burada biz demokratik bir baş kaldırı içindeyiz. Dünyada en büyük güç halkın gücüdür. Ve dünyada başlayan bütün halk hareketleri doğru zemindeyse başarıyla sonuçlanmıştır. Ulusal kurtuluş savaşımız ulusal baş kaldırışın günüdür. Bu anlamda sizlerle gurur duyuyorum. Öte yandan Şehit Ümit Boz tesisleri giderek, hayalimdeki anlamını buluyor. İkinci etapta karşıya bir tribün altına bir salon ve burada 5 binlere 10 binlere 19 Mayıs'larımızı gösterilerle, kızlarla, erkeklerle kutlamaya devam edeceğiz. Bayraklı Cumhuriyetin kalesi İzmir Cumhurieytin kalbidir. Bizi biz yapan ulusal kurtuluş savaşımızda ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'in torunlarıyız biz. Biz bir ölür bin doğarız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv