“Halis’in hayali” gerçek oldu

  • 0
  • 678
“Halis’in hayali” gerçek oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Özel aparatlarla Bornova’daki buz pisti üzerinde kaymaya başlayan bedensel engelliler, -5 derecede özgürlüğün tadını çıkarıyor. Bu yeniliğin başlamasını sağlayan Halis Dönmezer, mutluluğunu “İmkansız gibi görünen hayallerimizi sundular. Bize de engellerimizi yok saymak düştü” cümleleriyle özetliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanı içindeki Olimpik Buz Sporları Salonu, sadece bu spora gönül vermiş İzmirlilere değil,  bedensel engellilerle, otizm ve down sendromlu  gençlere de hizmet ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu, her perşembe günü buz üstünde engelleri kaldırarak hayalleri gerçekleştiriyor.

Selin’in öyküsü
Bedensel engelli Halis Dönmezer ile down sendromlu Selin Erkan, bu şanslı gençlerden ikisi. Selin’in buz pateni sporuyla tanışması, çok ilginç bir tesadüfle başladı. İlk kez geldiği buz pistinde üşüyen Selin’i farkeden buz pateni hocası Neşe Olcay, kostümlerden bir tane ona vererek giymesini istedi. Selin kostümü çok beğenince, bir anda buz patenine ilgisi de başladı.  Genç kız, kısa süre içinde hocaların farklı koreografileri öğretmesiyle sadece perşembeleri değil, haftanın hemen her günü soluğu buz pistinde aldı.

Buz üstünde, özgürce..
Down sendromlu ve otistik arkadaşlarının buz pistindeki derslerini izlemeye giden Halis, onlara imrenerek bakarken, kendine “Bir gün ben de onlar gibi özgürce buzun üstünde kayabilecek miyim?” sorusunu sordu. Onun bu düşüncesi kısa süre içinde vazgeçilmez bir tutkuya dönüşünce, devreye İzmir Büyükşehir Belediyesi girdi. Engelsizmir Kongre çalışmaları sırasında gündeme gelen “bedensel engellilere buz pateni keyfi” fikri kısa süre içinde hayata geçirilerek ilk uygulama Halis’le gerçekleştirildi. Hayaller gerçeğe dönüşmüştü..

Engelleri yok sayabilmek..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente böylesine güzel bir tesisi kazandırdığı için teşekkürlerini sunan bedensel engelli Halis Dönmezer, “Bu tesiste tüm engelli arkadaşlarımla birebir özel ilgilenen hocalarımız var. Kendilerinin bizim üzerimizde emekleri çok büyük. Biz her perşembe bütün engelliler, ben dahil bu salon sayesinde farklı sosyal çevre ediniyoruz. Eğer bu alanda ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenirse, onlara katılmayı planlıyorum. Bize imkansız gibi görünen hayallerimizi sundular. Bize de engellerimizi yok saymak düştü. Şimdi ise bir tek hayalim var; o da bizim için tasarlanan bu aparatın biraz daha geliştirilip, hocalarımın yardımlarıyla ayakta pistte kaymak” diye konuştu.

Onlar mutluysa, biz de mutluyuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Pateni Eğitimcisi Neşe Olcay, Engelsiz İzmir Kongresi kapsamında gündeme gelen “Buzda engelleri nasıl aşabiliriz?” sorusuyla başladıkları çalışmada böyle bir aparat yapımına karar verdiklerini söyledi. Olcay, “Bu aparat sayesinde artık bedensel engellilerin de rahatlıkla keyifli anlar yaşadığı pistte, her perşembe günü buluşmaya devam ediyoruz. Daha önce sadece diğer engelli arkadaşlarımız  kayarken, şimdi bedensel engelli öğrencilerimizle de buz keyfini yaşayabiliyor, hayallerini gerçekleştirmek üzere planlar kurabiliyoruz. Onlar mutluysa, biz de mutluyuz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv