Halkın istediği olacak

  • 0
  • 908
Yazı Boyutu:

Belediyeyihalkla birlikte yönetme sözü veren ve başkan seçilmesiyle birlikte kısa süredehalk yararına projelere imza atan Başkan Selvitopu çok konuşulacak bir projeyidaha hayata geçiriyor. İlk kez gerçekleştirilen uygulamaya göre, Yeşilyurt’tabelediyeye ait bir arsaya ne yapılması gerektiğini anketle halk belirleyecek.Karabağlar Belediyesi personeli 3 mahallede 15 gün sürecek anket çalışmasıbaşlatarak söz konusu arsaya vatandaşların talebi doğrultusunda kültür ve sanatmerkezi, semt merkezi ya da farklı bir tesisin yapılmasına karar verecek.Projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. 


Karabağlar Belediye Başkanı MuhittinSelvitopu seçim döneminde verdiği sözleri tek tek gerçekleştirmeye başladı.Daha önce halk günü düzenleyerek vatandaşların takdirini toplayan BaşkanSelvitopu,  şimdi de Yeşilyurt OrduCaddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Karabağlar Belediyesi ve BüyükşehirBelediyesi’ne ait 4 bin 754 metrekarelik, imar planına göre ticaret, kültür,sanat ve eğitim tesisi olarak belirlenen yerde kentsel tasarım çalışmasıyaptırmaya başladı.Karabağlar Belediyesi, Ordu Caddesiüzerinde bulunan 4 bin 754 metrekarelik alanın ne yapılacağını belirlemek  için anket çalışması yapmaya başladı. 15 günboyunca 3 mahalleyi  kapsayacak olanankette belediyenin halkla ilişkiler birimi çalışanları esnaf, vatandaş vemuhtarları dolaşarak sorular soracak. Çıkacak sonuca göre bölgede çalışmalarbaşlayacak. Söz konusu alanın zemin katında park ve otopark yer alacak. Diğerkatlarda yapılması istenen tesisin ne olacağını ise halk belirleyecek. 

Vatandaşşaştı kaldı

Karabağlar Belediyesi Halkla İlişkilerMüdürlüğü’ne bağlı 16 kişik ekip,  15 günboyunca Esenlik, Vatan, Reis, mahallelerini dolaşacak. Anketin ilk ayağıYeşilyurt Ordu Caddesi’nde start aldı. Vatandaşları ve esnafı tek tek dolaşangörevliler, ''Semtinizde gördüğünüz en önemli eksiklik nedir? Yapılmasıplanlanan kültür kompleksi kaç katlı olmalıdır? Yapılması planlanan bir parkalanında sizce neler olmalıdır?'' gibi sorular sorarak vatandaşların talep veönerilerini almaya başladı. Böyle bir uygulama ile ilk kez karşılaştıklarını,oldukça şaşırdıklarını ve yapılacak tesiste halkın da söz sahibi olmasınınmemnuniyet verici olduğunu belirten mahalle sakinleri kendi fikirlerine değerverdiği için Başkan Selvitopu’na teşekkür etti. 

Kentibirlikte yöneteceğiz

Karabağlar Belediye Başkanı MuhittinSelvitopu, bu projenin açık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının bir parçasıolduğunu belirterek Karabağlar halkını çok önemsediklerini, buradan çıkacaksonucu dikkate alacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dedesteğinden dolayı teşekkür eden Başkan Selvitopu bundan sonraki projelerde dehalkın, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların da söz sahibi olacağını,Karabağlar’ı birlikte yöneteceklerini söyledi.Karabağlar Belediyesi çalışanlarıtarafından yapılan ankete aynı zamanda sosyal medyadan ve www.karabaglar.bel.tr'denulaşılabilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv