Harçlıklarını biriktirip tekerlekli sandalye aldılar

  • 0
  • 594
Harçlıklarını biriktirip tekerlekli sandalye aldılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı’da Özkanlar İlköğretim öğrencileri,  “Engelleri Kaldıralım” ismiyle bir sosyal proje başlattı, Bayraklı Belediyesi de projeye destek verdi. Okulun 2. sınıf öğrencileri harçlıklarını biriktirerek üç tekerlekli sandalye aldı, bunlardan bir tanesini doğuştan yürüme engeli bulunan 11 yaşındaki Berrak Can’a hediye etti.

Özkanlar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri anlamlı bir projenin altına imza attı. Öğrenciler, öğretmenlerin ve ailelerin desteği ile “Engelleri kaldıralım” ismiyle bir kampanya başlattı. Minikler, aldıkları harçlıkların bir bölümü her günü okulda oluşturulan kumbaranın içine attı. Okuldaki bu kampanya kısa sürede büyüdü. Kampanyaya Bayraklı Belediyesi’nden de destek geldi. Öğrenciler, kısa sürede topladıkları paralarla 3 tekerlekli sandalye aldı.

“CAN” KARDEŞLERİNE HEDİYE ETTİLER!
Alınan tekerlekli sandalyelerinden bir tanesi öğrenciler tarafından , Cengizhan Mahallesi’nde oturan, doğuştan engelli 11 yaşındaki Berrak Can’a hediye edildi. Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan 11 yaşındaki Can’ın mutluluğu gözlerine yansıdı.  

BİZ DE ONLAR KADAR MUTLU OLDUK
Özkanlar İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencilerinden Nehir Akın, böyle anlamlı bir projenin bir parçası oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olabilmek için bir proje başlattık. Harçlıklarımızdan artırarak aramızda para topladık. Öğretmenlerimiz ve ailelerimiz de bu kampanyaya destek verdi. Bir kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Biz de en az onun kadar mutlu olduk” dedi.

HER BİRİNİ GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Özkanlar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerini canı gönülden kutladığını söyledi. Başkan Karabağ, “Öğrencilerimiz çok güzel bir kampanya gerçekleştirmişler. Her birini ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Engelli bir kardeşlerini sevindirdiler. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu unutmamız gerekiyor. Yardımlaşma çok önemli. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren bunu öğretmemiz, anlatmamız gerekiyor. Proje emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv