Hasanağa Bahçesi’nde görkemli açılış

  • 0
  • 586
Yazı Boyutu:

Buca’daki 96 dönümlük Hasanağa Bahçesi yeniden tasarlanarak hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz 1 kuruşluk mal satmadık, bu konuda tescilliyiz. İzmirlinin malı emin ellerde olsun; satacak adamın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın. Talana hayır, kamu yararına evet” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından harabe durumdan kurtarılan Hasanağa Bahçesi, yeniden düzenlendi. 5.5 milyon TL harcanarak İzmirlilerin hizmetine alınan Hasanağa Bahçesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Vatandaşların sloganları eşliğinde kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’ya yaptıkları yatırımlarla hakkında bilgi vererek, çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini müjdeledi. Konuşmasında İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın Sümerbank arazisine ilişkin açıklamalarına değinen Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kamu yararından yana olduklarını bir kez daha vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu güne kadar “1 kuruşluk” mal satmadıklarını tam tersine aldıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz 1 kuruşluk mal satmadık, bu konuda tescilliyiz. İzmirlinin, Özel İdare’nin malı emin ellerde olsun; satacak adamın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:“Sümerbank arazisinin orada bir tanesi kültür ve eğitim alanı, diğeri ise turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen iki büyük alan var. Ertuğrul Günay Bey ile Valimiz Cahit Kıraç zamanında kültür alanı olarak belirlenen yer için, ‘biz bir kısmını müze yapalım, siz bir kısmını kongre merkezi yapın’ diye ayaküstü görüşmüştük. Ama şimdi Ertuğrul Günay Bey diyor ki, ‘Sana burayı vereyim, sen buraya kongre merkezi yap’. Ben bu alana müze yapayım, tamam güzel. Ama sonra diyor ki, ‘müzeye sponsor buldum’. Müzede bulduğun sponsora ne vereceksin? Buradaki turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen yeri verecek. Kimin malını veriyorsun? Orası İzmir’in yerel sermayesi. Biz de siz de bundan rant sağlamayacağız. Ama bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz tescilliyiz. Bugüne kadar 1 kuruşluk mal satmadık. 10 senedir başkanım, 1 kuruşluk mal satmadık, tam tersine hep aldık. Yer vermediniz, Hazine’den parasını verip aldık. Ama siz, daha dün Karayolları arsasını sattınız, TEKEL’in tüm mallarını sattınız, bugün yine SEKA’nın arsasını satıyorsunuz. Alacaksınız, bu araziyi de satacaksınız. Siz İzmir’in hakkını verin. Madem İl Genel Meclisi’nin tüm görevlerini Büyükşehir Belediyesi alıyor; o yapmadığınız yatırımları, Ankara’dan gelen talimatla harcadığınız paraları, kırsala yapmadığınız yatırımları madem biz yapacağız, orayı bize verin. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin yararına hangi kuruma lazımsa, öncelik sıralamasına bakarak verelim. İzmir’in malı, Özel İdare’nin malı emin ellerde olsun. Satacak adamın elinde olmasın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın”. 

“Talana hayır, kamu yararına evet”
Büyükşehir Belediyesi imar planlarına açılan davalara da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bu davalara kentin yararına dur demek gerekiyor. Uzlaşarak, herkesin düşüncesini söyleyerek, ortak kamu yararını bulup plan yapmak durumundayız. Yoksa İzmir’i ileri taşıyamayız. Talana hayır, kamu yararına evet. Kamu malının yok pasına satmaya ‘hayır’ diyerek kentimizi yönetmek durumundayız” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında, belediyelere yurt yapma izni verilmesi gerektiğini de ifade etti. Öğrencilerin daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı’nın Konak Meydanı önerisine de destek çıkarak, meydanın genişlemesi düşüncesini sık sık dile getirerek, kamuoyu yaratmanın önemine değindi. Başkan Kocaoğlu, projenin Büyükşehir Belediyesi’ni ve İzmir’i aşan, çok büyük maliyetler içerdiğini ifade etti. 

Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı yatırımlar için teşekkür ederek, “Yerin altına yatırım yaparsan kaybedersin ama bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Yeter ki İzmir kaybetmesin. Buca tarihinde ilk defa yerin altına bu kadar yatırım yapan Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Şirinyer Pazaryeri’nin protokolünü beraber imzaladık, inşallah açılışını da önümüzdeki sene Başkanımızla birlikte yapacağız” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Işılay Saygın ise, Hasanağa Bahçesi’nin yeniden düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saygın, “Hasanağa Bahçesi açıldığından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nden iki başkan geçti. Ama hiçbiri buraya sahip çıkmadı, ilk defa Aziz Kocaoğlu başkanım buraya el uzatarak, Bucalılar’a hediye etti. Kendisine candan teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Neler yapıldı?
96 dönümlük Hasanağa Bahçesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, doğal doku korunarak yenileme çalışması yapıldı. Bahçedeki gezinti ve dinlenme alanları yeniden düzenlendi. 1400 metrelik tartan pist, 1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti, kondisyon aletleri alanı ve tuvalet binası yapıldı. Ayrıca 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuldu. Düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alındı. Toplam maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL’yi bulan çalışmalar kapsamında Hasanağa Bahçesi, yeni şehir mobilyaları ile süslendi. 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı çerçevesinde yapılan eserler bahçeye yerleştirildi. Vatandaşların akşam saatlerinde huzur içinde kullanabilmeleri için de ışıklandırma sistemi dekoratif bir anlayışla yenilendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv