Hatay'da otopark sevinc

  • 0
  • 880
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay bölgesi için projelendirilen 329 araçlık Pazaryeri Katlı Otoparkı hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, metronun keşif artışı taleplerinin 8 aydır beklediğini hatırlatarak, “Buradan, metroda en çok etkilenen yerden, Sayın Başbakan’a bu talebimizin imzalanması dileklerimizi sunmak istiyoruz” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 329 araç kapasiteli, 3 katlı Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı düzenlenen törenle hizmete alındı. Otopark, toplam 4.7 milyon maliyet ile yaşama geçirildi.
Hatay Pazaryeri Katlı Otopark’ın açılış törenine Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, belde belediye başkanları, belediye bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çok sayıda vatandaş ise açılış törenini, evlerinin balkonlarından izledi.  
 
Keşif artışı beklemede
Üçyol – Üçkuyular Metro hattına ilişkin keşif artışı taleplerinin onaylanması için 8 ayı aşkın bir süredir beklediklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Keşif artışı gelirse yapacağız. Aldığımız bilgilere göre, sadece Sayın Başbakan’ın imzasına kaldı. Buradan, Hatay’da metroda en çok etkilenen yerden, Sayın Başbakan’a metro keşif artışının imzalanması dileklerimizi, isteklerimizi sunmak istiyoruz. Metro bittiğinde Hatay Caddesi çok daha farklı olacak; İzmir daha farklı olacak. Artık İzmir, 9 senedir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kentin kanaat önderleriyle kol kola girerek, kenti kalkındırmak için yürüdüğü yolda, geri dönülemez, set çekilemez, engellenemez, manipüle edilemez duruma gelmiştir. İzmir ayağa kalkmıştır” dedi.
 
Ummana bakıyoruz
İzmir’deki birlik ve beraberliğin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu kentte birlik ve beraberlik var. Pozitif enerji var. Bunu İzmirliler olarak zor yakaladık, kolay bırakmayacağız. Yolumuz açık, ufkumuz büyük. Biz deniz kentiyiz, ummana bakıyoruz. Biz İzmir’i kalkındırarak, Ege Bölgesi’ni kalkındırarak ülkenin kalkınmasına, ülke insanının mutlu olmasına çalışıyoruz. Bütün samimiyetimizle, art niyetsiz, insan odaklı, mazlumun yanında ve kentin yarattığı değerleri kentliyle paylaşarak, kentin kaynaklarını kentin genelinin yararına kullanarak çalışmamızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Özellikle kırsalda kalkınma konusunda Türkiye’de en çok birikimi olan yerel yönetimlerin başında geldiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, neyi nasıl yapacaklarını ve nasıl başaracaklarını bildiklerini söyleyip ekledi: “4 milyon insanımızla birbirimize güvenerek, inanarak, sorunları çözmek, yerinde kalkınmayı sağlamak için çalışıyoruz.”
 
Hatay’da derslerini aldılar
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Metrodaki sabırları için ve destekleri için Hataylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 2011 Haziran seçimleri arefesinde siyasi partiler, hatta bir tane siyasi parti, Hatay’daki metro inşaatını kaşıyarak manipülasyon yapmaya çalıştı. Orada Hataylı hemşehrilerimiz bu manipülasyonlara tepki gösterdi. Arkadaşlarımız, ‘Hatay Caddesi’nde metroyu açamazsan oy kaybedeceğiz’ dediler, ben de ‘Hemşehrilerime güveniyorum, oyumuzun artacağına inanıyorum’ dedim. Oyumuz arttı. Bizim iyi niyetimizden, samimiyetimizden kimsenin olamadığı gibi sevgili Hataylı hemşehrilerimizin de hiçbir zaman şüphesi olmadı. Geçen gün de yine bir provakasyonla karşı karşıyaydı Hataylılar. Ve önce hanımefendiler, sonra beyefendiler, Hatay’da oturan insanlarımız yapılan bu olaya karşı çıktılar. Tepki gösterdiler. Manipülasyon yapmak isteyen bu insanlar, Hatay’da - İnönü Caddesi’nde bir kez daha derslerini aldılar. Hatay’da yaşayan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şükranlarımı, minnet duygularımı sunmak istiyorum”.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv