HAYAD VE HAYVAN DOSTLARI ROMAN GECESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

  • 0
  • 621
HAYAD VE HAYVAN DOSTLARI ROMAN GECESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dört yıldır Foça’da faaliyetlerini sürdüren ve kısa adı HAYAD olan Hayvanlara Yardım Derneği her yıl düzenlediği yardım yemeklerinden dördüncüsünü geçtiğimiz günlerde Foça’da Belediye’nin Yeni Plaj Tesisleri’nde gerçekleştirdi.
 
Sırasıyla, “Sıra Gecesi”, “Yunan Gecesi” ve “Balkan Gecesi” düzenleyen HAYAD, bu yılın yemek konseptini de Roman Gecesi olarak düşündü. Çok sayıda hayvan severin katıldığı geceye, İzmir Roman Müzisyenleri Derneği’nden çok sayıda müzisyen, dansçı ve sanatçı ve bir falcı katıldı. Gecenin konseptine uygun olması için her şeye dikkat ettiklerini söyleyen HAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Huriye Kuruoğlu,“Biz bu geceyi yapmayı yaklaşık üç ay önce düşündük ve planlamaya, çalışmaya başladık. Ancak ülkemizde son haftalarda yaşanan acı terör olaylarından dolayı iptal etmeyi çok düşündük. Ama ne var ki, ne sokaktaki ne de barınaktaki can dostlarımızın ihtiyaçları bitmiyor ve onlara insanoğlunun bu acımasız davranış ve olaylarını anlatmamız mümkün değil. Ayrıca mesele organizasyonları iptal etmek değil, akan kanı durdurmak.

Bu gece ne yazık ki, ilçemizde ayrılan üç komutanın yemeği nedeniyle protokol masamız boş. Ancak kendileri burada olmasa da, her gittiğimizde ve aradığımızda bize ilgi ve desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Niyazi Ulugölge’ye, en baştan beri her konuda hep yanımızda olan ve her talebimizi yerine getiren ve her zaman desteğini gördüğümüz Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkürler.
Sıfırdan başladık ve çok zorlu yolardan geçtik. Çok mücadele ettik. Bugün baktığımızda çıtamızı yüksek tuttuğumuz için yapılanlar bizim için henüz yetersiz. Ancak, yapılanlara baktığınızda hiç de az yol kat edilmediği ortada. Örneğin, dört yıl önce yola çıktığımızda sokaktaki canlarımız sahipsizdi. Onlarla ilgilenen kurumsal bazda hiçbir şey ve hiç kimse yoktu. Biz tedavi için ya da kısırlaştırma için belediyeden araç alıp Seyrekköy’deki RM’ye ya da özel veterinerlere götürüyorduk. Ancak bugüne geldiğimizde artık belediyeye ait bir Veteriner İşleri Müdürlüğü, can dostlarımızın kısırlaştırılması ve tedavisi için çalışan iki veteriner var. Ancak mesai saatleri dışındaki vakalar için yine derneğimiz devreye giriyor ve özel veterinere götürüyoruz ve derneğimiz karşılıyor masrafları. Foça ilçe sınırları içindeki barınak da ruhsatsız olması nedeniyle uzun süre çok bakımsız durumdaydı. Ama HAYAD bu konuda bir köprü vazifesi ve ilk yardım kuruluşu gibi çalıştı. HAYAD, barınaktaki can dostlarımızın mama-ekmek sorununu İBB’nin üstlenmesini sağladı. Onun dışında Foça Belediyesi de alt yapı ve fiziki konularda yardım taleplerimizi yerine getiriyor. HAYAD ise, bunların dışında kalan, terk edilen yavru köpeklerin süt-yoğurt ihtiyaçlarını karşılıyor ve mevsim geçişlerinde yapılması gerekenleri yerine getiriyor. İnşallah ilk fırsatta İBB’nin büyük ve uygar bir Yaşam Parkı haline getirmesi için elinden geleni yapacağız.”

Geceye katılanlar, hem çok eğlendiler, hem de geceden ayrılırken hem HAYAD’ın yaptıkları hakkında bilgi sahibi oldular, hem de çorbada tuzları olmasının getirdiği manevi bir huzur duydular. Gecenin sonunda herkes önümüzdeki yıldaki yemekte buluşmak üzere ayrıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv