Hayal kurmaktan vazgeçmeyin

  • 0
  • 704
Hayal kurmaktan vazgeçmeyin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda, kurmaylarından her fırsatta hayal kurup, bol bol proje üretmelerini istedi. Gelişmenin böyle sağlanacağını belirten Başkan Pekdaş, “En uçuk hayaller en çok sıçrama yapabileceğimiz hususlardır. Hayallerimizi söyleyelim, projelerimizi hayaller üzerinden oluşturalım” dedi.


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye bürokratlarıyla 2015 yılının ilk toplantısını yaptı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya beş başkan yardımcısı ve 31 birim müdürünün yanı sıra İç Denetim Birimi yetkilileri de katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda 9 aylık hizmet döneminde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilirken, 2015 yılı içerisinde yapılacaklar ve geleceğe dönük projeler masaya yatırıldı.

“SORUMLULUĞUMUZ FAZLA”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geride bırakılan dokuz aylık hizmet süresini bebeğin anne karnındaki gelişim süresine benzeterek, artık doğumun gerçekleştiğini ve bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Konak halkını temsilen görev yaptıklarını vurgulayan Başkan Pekdaş, kamu kurumu olmanın sorumluluğu ve ciddiyetiyle çalıştıklarını dile getirdi. Halkın ödediği vergilerden oluşan belediye bütçesini harcamanın sorumluluğunun büyük olduğunu belirten Pekdaş, “Hem kamu kurumu olmanın sorumluluğu, ciddiyeti, hem de yaşadığımız ilçedeki hemşerilerimize hizmet veriyor olmanın sorumluluğu hem de onlar adına çalışıyor olmak ve onların oluşturduğu bütçeyi harcayarak hizmet yapıyor olmanın sorumluluğu daha ağır. Bu nedenle biz kurumsal kimliği tescil etmek açısından sorumluluklarla karşı karşıyayız, kurum geçmişini, kurum hafızasını, kurum geleceğini mutlaka tescil etmek zorundayız” dedi.

KURUMSAL KİMLİK GÜÇLENECEK
150 yıllık belediyecilik geçmişine sahip Konak Belediyesi’nin adeta bir okul görevi de gördüğünü dile getiren Pekdaş, çalışkan ve deneyimli bir kadroya sahip olduklarını belirterek, “Bu zenginliği değerlendirmezsek ayıp olur” ifadesini kullandı. “Hedefleri belirlerken, çalışma biçimimizi de belirlemeliyiz” diyen Başkan Pekdaş, yeni yıldaki en büyük dönüşümün kurumsal yapıyı güçlendirmeye dönük olacağını söyledi. Konak Belediyesi’nin kurumsal kimliğini güçlendirmek zorunda olduklarına dikkat çeken Pekdaş, “Kurumsal yapılanmayı güçlendirmek için bütünsel bir çalışma ortaya koymalıyız. Kurum kimliğini ve kurum aidiyetini artırmak durumundayız. Bunun için hem biz kurum içinde eğitimler verelim hem de daha teknik bilgi anlamındaki eğitimlere arkadaşları gönderelim. Bunu da sadece birim müdürleri veya birim yetkilileri için değil; tüm personelimiz için yapalım. Böylelikle daha alt kademede çalışan personelimizin de kendisini kuruma ait hissetmesini sağlamış oluruz” dedi. 

“BELEDİYEYİ EVİ GİBİ GÖRMELİ”

2015’te yeni belediye hizmet binasının temellerini atmayı da hedeflediklerinden bahseden Başkan Pekdaş, tüm birimleri tek çatı altına toplayacak yeni bina sayesinde vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunacaklarını söyledi. “Belediyeye gelen yurttaşlar memnun ve güler yüzlü ayrılmalı” diyen Pekdaş, vatandaşların belediye binalarını evi gibi görmelerini sağlayacaklarını belirtti. Yeni yılda kentin anayasası olan planları da dijital ortama aktarmak için çalışma başlatacaklarını kaydeden Pekdaş, belediye bünyesinde mutlaka bir dijital arşiv oluşturacaklarını dile getirerek, “Kurum olmanın en önemli özelliği kurum geçmişine ve iyi bir kurum hafızasına sahip olmaktır” diye ekledi. Müdürlere bol bol proje üretmeleri yönünde çağrı da yapan Başkan Pekdaş, “En uçuk hayallerimizi bile yazalım. Gelişme böyle sağlanır. En uçuk hayaller en çok sıçrama yapabileceğimiz hususlardır. Hayallerimizi söyleyeyim, projelerimizi hayaller üzerinden oluşturalım. Önce fikir projeleri olsun. Bu projeler üzerinde tartışalım. Bunun yanında mutlaka basını takip edelim. Kentimizde, ilçemizde neler olup bittiğini mutlaka takip edelim. Gözlem yapalım” dedi. Başkan yardımcıları ve müdürlerin tek tek söz alarak kendi alanlarıyla ilgili düşüncelerini dile getirme fırsatı bulduğu toplantı sonunda bürokratlarına teşekkür eden Pekdaş, Konak’ta halkın belediyesini kurmak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv