Hayatla ölüm arasındaki çizgi;Acil Servisler

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

Acilde İnfeksiyon Hastalıklarına Yaklaşım Sempozyumu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Amfisi’ndegerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi DekanıProf. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz,Acil Tıp Uygulamaları Derneği (Atuder) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. BaşarCander, Klimik Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çağrı Büke ve Acil TıpOkulu  (Atok) Müdürü Doç. Dr. SelahattinKıyan yaptı.

Doç.Dr. Selahattin Kıyan, “Kendi uzmanlık alanımızdaki uzmanları eğiticilik veliderlik eğitimlerinden geçirdik. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınahediye ettikleri maketler için çok teşekkür ediyoruz. İyi bir sempozyumolmasını diliyorum. Tekrardan hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Prof.Dr. Ahmet Çağrı Büke, “ Bu, Acil Tıp Uzmanları ile ortaklaşa yaptığımız ilktoplantı. Bu birlikteliğin gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Hemenhemen bütün branşlarla enfeksiyon hastalıklarının bir birlikteliği var. Ben butür toplantıların bu bilgi birikiminin paylaşımı olarak görüyorum. Dolayısıylagerek konuşmacı olarak, gerek katılımcı olarak gerekse bu programınsürdürülmesine destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof.Dr. Başar Cander, “ Ülkemizin en büyük sorunlarından biri Acil Servislerdir.Acil Servislere düştüğünüz zaman neyin ne olduğunu anlıyorsunuz. Acil Servislerinsan hayatının en önemli yerlerinden biridir. Burada yaşadığınız an beklidesizin en önemli anınızdır. Çünkü burada hayatla ölüm arasında ince birçizgidesiniz. Dolayısıyla Acil Servislerin önemini insanlar anlamalı” diyeifade etti.

Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu, “Bu tür organizasyonlarda ev sahibi olma mutluluğunubizlere yaşattığı için her iki kuruma da ayrı ayrı teşekkür ederim.  Biz Ege Üniversitesi olarak ilkleri yapmanınmutluluğunu yaşayan bir üniversiteyiz. Acil Tıp olarak da arkadaşlarımızgayretiyle, rektörümüzün de desteğiyle çok güzel bir binaya sahip olduk. Önemliolan eğitimin sürdürülebilir olmasıdır. Biz de elimizden geldiğince buna destekolmaya çalışıyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv