Hayırsever Ayşe Necla Karadavut EÜ’de anıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından EÜ Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi arazisinin bağışçısı olan Ayşe Necla Karadavut’un ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

  • 0
  • 452
Hayırsever Ayşe Necla Karadavut EÜ’de anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seren Karaşahin/ İZMİR (Ege Ajans)
Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından EÜ Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi arazisinin bağışçısı olan Ayşe Necla Karadavut’un ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Karadavut’un vefatının 4. senesi dolayısıyla düzenlenen tören, Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi.

Törene,  EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol, Dekan Yardımcısı Doç. Hafize Öztürk Can, öğretim üyeleri, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Anma töreninin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol, “Ayşe Necla Karadavut, Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında doğmuştur ve İzmir Ticaret Odası başkanlarından Ahmet Hakkı Balcıoğlu’nun kızlarından biridir. İki kız kardeş, Karşıyaka’nın köklü ailelerinden Karadavut ailesinin iki oğlu ile evlenir. Daha sonra iki ailenin de çocukları olmaz. Ancak her çocuğa kendi çocukları gibi bakarlar ve eğitimleri ile yakından ilgilenirler. Bunu sağlayacak ilkokul, ortaokul, lise ve meslek liselerinin kurulması ile çocuk ve gençlerin eğitimlerini; modern, akılcı ve Atatürk ilkeleriyle tamamlayabileceği eğitim ortamlarına büyük yatırım yaparlar. Ayrıca aile büyüklerinin isimlerini vererek anılmalarını da sağlarlar. Bağışçımız, 3 Mayıs 2018’de hayata veda eder. Bu vedadan önce sağlık alanında eğitim gören öğrenciler için hayata geçirmek istediği hayalini Ege Üniversitesine bağış yaparak gerçekleştirir” dedi.

“ Üstün Hizmet Madalyası’na layık görüldü”
Bağışçı Ayşe Necla Karadavut’un göstermiş olduğu yararlı faaliyetler sebebiyle Üstün Hizmet Madalyası’na sahip olduğundan bahseden Dekan Prof. Dr. Durmaz Akyol, “Aydın, eğitimli, bilim ve teknolojiye, değerlere önem veren, sahip olduğu varlıklarını bu uğurda ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Sayın Ayşe Necla Karadavut’a bu hizmetlerinden dolayı ‘Üstün Hizmet Madalyası’ verilmiştir. Atatürk’ün ilkelerini ve Cumhuriyet’in değerlerini benimsemiş, hayatının her aşamasına yansıtmış olan Cumhuriyet Kadını Sayın Ayşe Necla Karadavut’u rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi hakkında bilgi veren Dekan Durmaz Akyol, “Ayşe Necla Karadavut’un kendisine ait olan arsa üzerinde inşa ettirilen fakülte binasına bağışçımızın annesi olan Suat Cemile Balcıoğlu’nun ismi verilmiştir. Şu anki yerleşke 3 bin 15 metrekare poliklinik binası, 12 bin 990 metrekare eğitim binası ve bin 78 metrekare kapalı spor salonundan oluşmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesinin, EÜ Rektörlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi ile yapmış olduğu protokol sonrasında 25 Kasım 2015’te temeli atılarak, 4 Ekim 2018’de açılışı yapılmıştır. Binanın aktif kullanımına Mart 2021’den sonra başlanmıştır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv