Hazar Üniversitesi ile Azerbaycan’a bilim köprüsü…

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

Uluslararasılaşmahedefinde emin adımlarla ilerleyen İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmirKâtip Çelebi yeni bir Mevlana Değişim Programını daha hayata geçirdi.

Azerbaycan’ın başarılı üniversitelerinin başında yer alanHazar Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında 2018 yılına kadar birçokalanda öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarıyla iki ülke arasında bilimköprüsü kurulacak.
Protokolüimzalamak üzere İKÇܒyü ziyaret eden Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hamlet İsahanlı  ve Genel Sekreter-BasınHalkla İlişkiler Koordinatörü Alovsat Amirbeyli’yi;  Rektör Prof.Dr. Galip Akhan  ev sahipliğinde, Rektör YardımcılarıProf.Dr.Tancan Uysal,Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, Prof.Dr.İbrahim Attila Acar, Mühendislikve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur’dan oluşan heyet ağırladı.

Dost ve kardeşAzerbaycan ile iş birliğimiz devam edecek

Ziyaretin başında İKÇÜ hakkında bilgilendirmelerde bulunanRektör Prof.Dr.Galip Akhan  öğrencisayılarının 2500’e, öğretim üyesi sayılarının 400’lere ulaştığını yeni açılanbölümlerle ve bölgede ilk kez İKÇܒde açılan bölümler ve fakültelerle büyümeyedevam ettiklerini söyledi. Uluslararasılaşmaya verdikleri öneme vurgu yapan RektörProf.Dr.Akhan,  bilimsel gelişmeleritakip etmek adına İngilizce dilinin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini söyledi.Prof.Dr.Akhan, “Dost ve kardeş Azerbaycan’ın saygıdeğer eğitim kurumuHazar Üniversitesi ile kurduğumuz bu bağı oldukça önemsiyoruz. Herşey öncebiraraya gelinerek diyalog kurulması ile başlar. Bizler bundan sonraki süreçtekurulan bu iletişimi arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

İki ülke arasındakiiş birliği bilim dünyasına yansıyacak

Hazar Üniversitesi’ni tanıtarak İKÇÜ ile yapılabilecekişbirliği çalışmalarının kendilerini çok mutlu edeceğini belirten HazarÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ise iki üniversite arasındakurulacak bilimsel iş birliği köprüsünün bilim dünyasına yapacağı katkıdan eminolduğunu söyledi.

Türkiye’de ve dünyadasayılan bir üniversite olacaksınız
Konuk Rektör Prof. Dr. Hamlet İsahanlı sözlerine şöyle devametti: “Üniversitelerimiz arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliğiyapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. Dinamik bir üniversitede, sevgi dolubilim adamlarını gördüm ve inandım ki önce İzmir’de sonra bölgede Türkiye’de vedünyada sayılan bir üniversite olacaksınız” dedi. Prof. Dr. Hamlet İsahanlıdaha sonra İKÇÜ anı defterini imzaladı.Karşılıklı iyi dileklerin ardından imzalanan protokolkapsamında, taraflar karşılıklı olarak öğrenci değişiminin yanı sıra öğretimüyesi değişimini içeren ortak araştırmalar yapacak. 

Hazar ÜniversitesiHakkında

Azerbaycan’ın ilk özel üniversitesi olmanın yanı sıra,aynı zamanda Azerbaycan'da İngilizce eğitim yapan ilk üniversitedir.Azerbaycan’ın Bologna sistemine katılmasına ve Bologna prensiplerininAzerbaycan Üniversiteleri'nde anlaşılarak uygulanmasına katkıda bulunmuştur.Ayrıca, Amerika ve Asya’nın gibi birçokülkelerin önde gelen üniversiteleriyle öğrenci transfer sisteminiuygulamaktadır.

Protokol hakkında
Protokol, İnşaat Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,Biyomedikal Mühendisliği, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, İşletme ve YönetimBilimleri, Siyaset Bilimi, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Felsefe ve Tarihbölümleri ve ilgili fakültelerini kapsamaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv