Hazır gıda tüketimine dikkat

  • 0
  • 1.277
Yazı Boyutu:

11. Sağlık Halk Kongresi kapsamında düzenlenen “Konserve ve Salçalarda Nelere Dikkat Edilmeli?” konulu söyleşi Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Prof.Dr.Şebnem Tavman’ın başkanlığını yaptığı söyleşiye EÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr.Fikret Pazır ve Prof.Dr.Taner Baysal konuşmacı olarak katıldı.
 
AMAÇ GIDANIN KALİTE VE BESLENME DEĞERİNİ KORUMAK
Prof. Dr.Fikret Pazır konuşmasında konservelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, konserve alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Prof.Dr.Pazır “Kapakların hava almayacak şekilde kapatılmış olmasına ve şişkin olmamasına, herhangi bir sızmanın olmamasına ve en önemlisi de firmanın önerdiği tüketim süresine bakılmalıdır.”dedi. Konserve üretilirken yapılan işlemlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof.Dr.Pazır “Bu işlemlerin önemsenmemesi sonucu ölüme varan olaylar yaşanabilir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
AÇIKTA SATILAN SALÇALARDAN KAÇININ !
Söyleşinin ikinci kısmında söz alan Prof.Dr.Taner Baysal, “Hazır gıdaları tüketirken çok dikkat edilmeli. Özellikle salçanın yağ ve tuz oranı, kontrol edilerek satın alınmalı. Yüksek yoğunluktaki oranlar önemli hastalıklara yol açabilir.Tüketicilerin, ürün üzerindeki TSE logosuna dikkat etmesi gerekiyor. Mikroorganizmalar gıdalara genellikle insanlardan bulaşıyor. Bu yüzden ev yapımı ya da açıkta satılan salçalardan kaçınmak gerekir.” dedi. İZMİR(Ege Ajans/Serkan Yalçındağ, Ceren Girgin)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv