Hedef Akdeniz!

  • 0
  • 864
Yazı Boyutu:

İzmir’i Akdeniz’inlider kentlerinden biri yapmak hedefiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafındankurulan İzmir Akdeniz Akademisi, resmi açılışını 24 Eylül Salı günü birkonferansla yapacağını duyurdu. Akademinin çalışmalarına güç verecek DanışmaKurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İzmir’in “Akdeniz” kimliği vurgulamak için uzun süre öncebaşlattığı çalışmalarını İzmir Akdeniz Akademisi ile taçlandırmak isteyen İzmirBüyükşehir Belediyesi, akademinin resmi açılışını 24 Eylül Salı günü AhmedAdnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir konferansla gerçekleştirecek.Konferansta İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhanTekeli, “12. ve 17. yüzyılda Deniz Teknolojisi’nde Meydana Gelen DeğişikliğinAkdeniz’in Politik ve Ticari Mekanının Örgütlenmesindeki Etkisi” konulu birsunum yapacak. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise “MareNostrum” (Bizim Deniz), başlıklı bir konuşma yapacak. Aynı gün ArkasHolding tarafından Arkas Sanat Merkezi’nde açılacak “18. ve 19. Yüzyılda İzmir:Batılı Bir Bakış” adlı sergi de, İzmir Akdeniz Akademisi’nin açılış törenineayrı bir renk katacak.

Açılış konferansında yurt içi ve yurt dışındanakademisyenler, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Akdeniz’e kıyısı olanülkelerden kültür yöneticileri, oda ve dernek yetkilileri ile Akdeniz Akademisidanışma kurullarında görev yapan yetkililer de yer alacak.

Danışma Kurulutoplandı
Açılış öncesi Akademi’nin ilk Danışma Kurulu toplantısı, Şato Konukevi’ndeyapıldı. İzmir’in etkin isimlerinin yer aldığı Danışma Kurulu toplantısındakonuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yılında bilim, sanat vekültür insanlarının katılımıyla İzmir Kültür Çalıştayı’nı gerçekleştirdiklerinihatırlatarak, “Bu çalıştayla birlikte kentimiz için yeni bir vizyon belirledik.‘Akdeniz’in  kültür, sanat, tasarım kenti İzmir’ hedefinin yaşamageçmesini sağlayacak bir yapıyı, İzmir Akdeniz Akademisi’ni oluşturduk. Tümçabamız, İzmir’in yaşam kalitesini artırıp tarihi ve kültürelzenginliklerini daha fazla ön plana çıkarıp kentimizin Akdeniz’in en önemlimerkezlerinden biri haline gelmesini sağlayabilmek” diye konuştu.

Akdeniz Akademisi Danışma Kurulu’nun ilk toplantısına AyhanBaran,  Gülgün Ünal, Sema Pekdaş, Seda Kaya, İdil Yiğitbaşı, FilizEczacıbaşı, Yılmaz Karakoyunlu, Işılay Saygın, Ender Yorgancılar, Dr. Ali NailKubalı, Deniz Taner, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Rıfat Serdaroğlu, TürkanMiçooğulları ve Aytül Büyüksaraç katıldı.

Tarih, tasarım,kültür-sanat ve ekoloji
Kent vizyonuna yönelik çalışmalara güç vermek, katkı koymak amacıyladanışma kurulu üyelerinin görüşlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan BaşkanKocaoğlu, İzmir Akdeniz Akademisi’nin gerçekleştireceği faaliyetlere ilişkin şubilgileri verdi: “Akademi öncelikle, İzmir tarihinin Akdeniz perspektifiyleyeniden ele alınması; İzmir’in tasarım ve yenilikçilik kenti olmasına ilişkinstrateji ve uygulamaların geliştirilmesi; kentin gelişmesinin çevre vesürdürülebilirlik ortak paydasında sağlanması temalarıyla çalışmalarınısürdürecek.  Bu çerçevede Akademi bünyesinde tarih, tasarım,kültür-sanat ve ekoloji birimlerini yapılandırdık. Hedefimiz İzmir’inöncelikle Akdeniz’de, ardından da dünyada marka şehir olmasını sağlamak. EXPO2020 adaylığı sürecinde Akdeniz Akademisi’nin yürüteceği çalışmalar ve etkinliklerİzmir’in tanıtımının ve bilinirliğinin artmasına önemli katkı koyacak.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv