Hedef: “Dünya Liderliği”

  • 0
  • 772
Hedef: “Dünya Liderliği”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından 9. kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir'in performansı göz doldurdu. Geçtiğimiz yıl 65 ülkeden 18 bin 881 profesyonelin ziyaret ettiği fuarı bu yıl 70 ülkeden ve 74 ilden toplam 20 bin 312 profesyonel kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin Küresel Fuar Endüstirisi Birliği (UFI) onaylı tek gelinlik, damatlık, abiye giyim ihtisas fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, başarıyla gerçekleştirildi. Fuar süresince kurulan iş bağlantıları, Türk tekstil sektörünü olduğu kadar kent ekonomisini de sevindirdi. Gelinlik sektörünün başkenti İzmir, bu konudaki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.
 
Performansıyla göz dolduran Avrupa’nın en büyüğü Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörde dünya çapında söz sahibi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Gelecek yıl Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’de organize edilecek IF Wedding Fashion İzmir’de, dünya liderliği hedefleniyor.
 
Fuar, bu yıl da İzmir’den Türk marka isimlerini dünyaya duyurmaya devam etti. Avrupa ve Ortadoğu’nun buluşma noktası olan IF Wedding Fashion İzmir’i, 70 ülkeden ve 74 ilden toplam 20 bin 312 profesyonel kişi ziyaret etti. 
 
Ülkelere göre dağılımda en çok ziyaretçinin geldiği ülke İran oldu. Bunu Almanya, Suudi Arabistan, , Lübnan, Mısır ve İtalya izledi. Fuarda özellikle İtalya ve Orta Doğu ülkelerinden gelen ziyaretçilerin önemli alımlar yaptığı gözlemlendi. İZFAŞ’ın Avrupa’ya yönelik yaptığı alım heyeti çalışmaları ise katılımcıları memnun etti; fuar için Avustralya’dan gelen ziyaretçiler dikkat çekti.
 
Fuarı ziyaret eden ülkeler: ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Belçika, Benin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Çin, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik, Filistin, Fransa, Gana, Güney Afrika, Güney Sudan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Mozambik, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Sierra Leone, Slovakya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan, Zambiya.
 
Fuarı ziyaret eden iller: Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.
 
17’si yabancı 174 firma stant açtı
17’si yabancı 174 firmanın katıldığı fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergilenirken; Lübnan, İtalya ve ABD’den sektörün önde gelen firmaları  yer aldı. Fuarda 7 ilden (Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir) 157 katılımcı stant açtı.
 
Atıl Kutoğlu Büyüledi
Uluslararası üne sahip Modacı Atıl Kutoğlu gala defilesi ve katılımcı firma solo defileleriyle IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, İzmir’e bir moda şöleni yaşattı.
 
Atıl Kutoğlu, ‘Winds of Elegance’ İlkbahar/Yaz '15 ve 'Sonbahar/Kış '15/16’ya İlk Bakış koleksiyonuyla İzmir’deki moda severlerle ilk kez buluştu. Kutoğlu, izleyenleri hayran bırakan bir defileye imza attı. Defileyi Prenses Camilla ile Prenses Nilüfer Sultan da izledi.
 
Genç Tasarımcıların Önü Açılıyor
IF Wedding Fashion  İzmir bu yıl da genç yeteneklerin keşfedildiği bir organizasyon oldu. Türkiye’nin dört bir yanından başvuruların olduğu “İpek Yolu” temalı 6. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 240 tasarım yarıştı. Finale kalan 16 gelinlik, açılış töreni kapsamında düzenlenen defileyle podyumda görücüye çıktı. Aynı zamanda 16 yarı finalistin çalışmalarından oluşan bir katalog hazırlandı ve tasarımlar fuar süresince sergilendi.
 
Geçtiğimiz yılın Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Tülin Gülhan tarafından bu yılın özel performans defilesi gerçekleştirildi. Fuarın ikinci günü organize edilen defileyle Tülin Gülhan profesyonelliğe ilk adımı attı.
 
Sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel alıcıya hitap eden IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından dokuzuncu kez düzenlendi.
 
T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla organize edilen fuar, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle gerçekleştirildi.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

Arşiv