Hedefimiz her anlamda eşit yurttaşlık

Dünya'da ve Türkiye'de Romanlar'ın bir çok yaşamsal sorunu bulunduğuna değinen İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) BaşkanıAbdullah Cıstır, tüm dünya Romanlar'ı olarak eşit haklara sahip bireyler olmak istediklerini vurguladı.

  • 0
  • 629
Hedefimiz her anlamda eşit yurttaşlık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır 8 Nisan Dünya Romanlar Günü ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamasında Dünya'da ve Türkiye'de Romanlar'ın bir çok yaşamsal sorunu bulunduğuna değinen Cıstır, tüm dünya Romanlar'ı olarak eşit haklara sahip bireyler olmak istediklerini vurguladı.

EŞİT YURTTAŞLIK VURGUSU
İnsanlığın; ahlak, adalet, merhamet ve iyiliğin birlikte varolduğunda çok daha güzel bir dünyada yaşayacağını ifade eden Abdullah Cıstır, “Türkiye'de yaşayan ve kendisini bu ülkeye ait hisseden Romanlar olarak tüm arzumuz barış, kardeşlik içinde ve eşit yurttaşlık haklarına sahip olarak yaşamak. Ülkemizdeki Romanlar'ın maalesef çok sayıda sorunu bulunmakta. Ülkemizde yaşanan tüm gelişmelere rağmen kendi iç dinamiklerimizle kalkınmamızı sağlayabilecek güçteyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediye ettiği katılımcı demokrasi çerçevesinde Roman vatandaşlarımızın istihdama ve sosyal hayata entegre edilmesinde yürüttüğümüz projelerle topluma katkı koyuyoruz. Amacımız tüm Roman vatandaşların eşit yurttaşlık bilinciyle ülkemizdeki istihdama katılması ve demokratik platformda yer alması” diye konuştu.

ARTIK DAHA FAZLA TALEP EDİYORUZ
Romanların toplumsal ve ekonomik hayata katılması yolunda sosyal içermeci politikaların öneminin altını çizen Abdullah Cıstır, devlet bazında geliştirilen projeler olduğunu ancak henüz bunların istenilen olgunluğa ulaşamadığını dile getirdi. Türkiye'de yaklaşık 5 milyon Roman kökenli vatandaşın bulunduğunu vurgulayan Cıstır, “5 milyon nüfusumuz olmasına rağmen Meclis'te sadece bir tane Roman kökenli milletvekilimiz var. Vekilimizin İzmir'den seçilmesi elbette İzmirli Romanlar olarak bizim için bir övünç kaynağı ama bu sayı yetersiz. Romanlar olarak artık hem toplumsal hem de ekonomik olarak daha fazla talep eden bir toplum durumundayız. Bu taleplerimizin karşılanması doğrultusunda çalışmalarımız mevcut” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv