Hediyelikler evde üretim

  • 0
  • 854
Yazı Boyutu:

Sevdiklerinize yeni yıl hediyesi almak istiyorsunuz. Günlerdir gezdiniz, ama istediğiniz gibi bir şey bulamadınız mı? Bir de Karşıyakalı ev hanımlarının kermesine uğramaya ne dersiniz?
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yasa Parkı’nda açılan el ürünleri satış stantlarına 108 ev hanımı katıldı. Kadınların evlerinde yaptığı hediyelik eşyalar yılbaşı alışverişine çıkan vatandaşların akınına uğradı.
 
Karşıyaka Belediyesi’nin “Evde Üretim” projesinin destek verdiği kadınların açtığı kermes 31 Aralık tarihine kadar kadar devam edecek. Evlerine ekonomik katkı sağlamak için özenle yaptıkları takılar, örgü şapkalar, bereler, atkılar, ev aksesuarları, batik çalışmalar ilk günden kapışıldı.
 
Karşıyakalı ev hanımlarını üretime katmak, onlara aile bütçelerine ekonomik katkı sağlama imkanı sunmak üzere hayata geçirdikleri “Evde Üretim” projesinin başarıyla devam ettiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kadınlarımızın el ürünleri konusunda çok başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Belediye olarak küçük de olsa bir imkan sunarak, onlara destek veriyoruz. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı yıl içerisinde belli aralıklarla sürekli tekrarlıyoruz “ dedi.
 
Evlerinde yaptıkları ürünleri kentin merkezinde satma imkanı bulan kadınlar sonuçtan mutlu duydukları memnuniyeti, “Karşıyaka Çarşısı’nın yoğunluğu ile yaptıklarımızı çok kişiye gösterebiliyoruz. El ürünlerine meraklı olanlar da bu kadar çok çeşidi bir arada bulmaları imkansız. Satışlardan elde ettiğimiz gelirle de kendi evimizdeki yılbaşı harcamalarımızı karşılıyoruz. Bize destek olan Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” diye dile getirdi.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv