Helvacı'da güreş coşkusu

  • 0
  • 755
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından düzenlenen 12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri Türkiye’nin sayılı başpehlivanlarını Helvacı Er Meydanında buluşturdu. Aliağa ve çevre il ve ilçelerden binlerce güreşsever Helvacı’ya akın etti. Helvacı Stadında 320 pehlivanın kispet giyip kol bağladığı güreşler ilginç mücadelelere sahne oldu.
 
BAŞPEHLİVAN, ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜLEYMAN AYKIRI
12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Süleyman Aykırı oldu. Süleyman Aykırı, finalde karşılaştığı rakibi Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu İsmail Balaban’ı mağlup ederek 12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı oldu.
 
HELVACI, KIRKPINAR’A DÖNDÜ
12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne güreş severler yoğun ilgi gösterdi. 3 bin güreş sever birbirinden zorlu güreşleri ilgiyle takip etti.  Helvacı Stadı’nda gün boyu devam eden güreşlerde konuklara Helva ikram edildi.
 
Finalde rakibi Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu İsmail Balaban’ı mağlup ederek 12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı olan Süleyman Aykırı’yı kutlayan Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Başpehlivana madalya ve ödüllerini verdi.
 
ATA SPORUMUZ HELVACI’DA YAŞATILIYOR
“Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri ata sporumuz olan yağlı güreşlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor.” Diyen Başkan Yardımcısı Bayrav,  “Bugün, 300’ün üzerinde pehlivan güreşti. Bir gece önce güreşçilerimiz Asker uğurlama törenlerine katıldı, vatandaşlarımızla birlikte yemek yediler. Güreş yapılacak yere bir gün önceden gelmek de bu sporun bir geleneği. Ancak bu gelenek artık sadece Helvacı’da yaşatılıyor. Güreşleri tüm vatandaşlarımız gibi ben de keyifle izledim. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İŞTE BOY BOY ŞAMPİYONLAR:
Süleyman Aykırı’nın başpehlivanlığını aldığı 12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri 11 farklı boyda yapıldı. Diğer boylarda şampiyon olanlar; Minik 1: Muhammed Furkan Akçay, Minik 2: Halil Duman, Teşvik 1: Burak Tunç, Teşvik 2: İbrahim Fidan, Ayak: Halilcan Dağcan, Tozkoparan; Önder Akşehirlioğlu, Küçük deste: Hidayet Avcı, Büyük deste: Emirhan Ergün, Küçük Orta Küçük: Furkan Durmuş Altın, Küçük orta Büyük: Burak Kaya, Büyük Orta: Yunus Karabay, Başaltı: Mustafa Yeni Sancaklar

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv