Hem araçlar rahatlayacak hem yayalar

  • 0
  • 560
Hem araçlar rahatlayacak hem yayalar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka’nın farklı mahallelerinde yaya ve araç trafiğini rahatlatmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, Çarşı’ya açılan yan sokaklarda çalışma başlattı. ilk uygulama Çocuk Yuvası önündeki Mehmet İhsan Zeyrek Sokak’ta hayata geçirildi. Çalışma sonunda hem araç yolu genişlemiş olacak, hem park cepleri yapılacak hem de yaya yolları yenilenecek.
 
İLK UYGULAMA MEHMET İHSAN ZEYREK SOKAĞA
Karşıyaka Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama kapsamında, ekipler Mehmet İhsan Zeyrek Sokak’ta çalışmalara başladı. Yaya ve araç yolu için yenileme çalışması başlatıldı. Trafiğin tek yön akması sağlandı. Sokak boyunca, araçların park yapabilmesi için cepler de tasarlandı. Yaya kaldırımlarının genişliği de 90 santimetreden 2 metreye uzatıldı.
 
“YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”
Karşıyakalıların daha rahat ve konforlu ulaşım sağlaması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutu Akpınar “Projelerimizi engelliler ile yayalara öncelik sağlayacak şekilde yapıyoruz. Karşıyaka Çarşısı’na her gün yüz binlerce kişi geliyor, geçiyor. Yoğunluğun çıkış yerlerindeki sokakları inceleyerek eksiklikleri belirliyoruz ve yeniden düzenliyoruz. Önceliğimiz yaya kullanımını arttırmaya yöneliktir. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Çalışmalarımızı aynı doğrultuda sürdüreceğiz” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv