Hem büyüklere, hem küçüklere

  • 0
  • 705
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi’ningüz dönemi kültür sanat etkinlikleri tiyatrolarla başlıyor. Aliağa Belediyesiyeni sezonu ünlü tiyatrocu Sinan Bengier ve arkadaşlarının oynadığı “Bakarmısınız” adlı tiyatro kabare ile açacak. 10 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’deAliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek oyun Belediyenin kültüretkinliği olarak ücretsiz izlenebilecek.

Belediye konservatuarı etkinlikleri başta olmak üzeresanatsal aktivitelerle Aliağa’yı son 5 yılda bir kültür sanat kentinedönüştürdükleri söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, gündüzçocukları, akşam da tüm tiyatro severleri kahkaha tufanı oyuna davetetti.  

SİNAN BENGİER SEZONU ALİAĞA’DA AÇIYOR
10 Ekim Perşembe akşamı Aliağa’da tiyatroseverler ilebuluşacak olan Sinan Bengier, kendi yazıp yönettiği “Bakar mısınız” adlı 2perdelik Şarkılı, danslı kabare oyunuyla izleyicileri yine kırıpgeçirecek. Oyunda, Siman Bengier ile birlikte; İyi Fikir Tiyatrosuoyuncuları Umut Oğuz, Ferda Çakırel, Ayşegül Aktaş, Hilmi Erdem, AbdullahUysal, Tolga Güleryüz, Tuncay Gürel, Suat İnal ve Suhendan Zehiroğlu rolalıyor.  Oyunun yazarı ve yönetmeni Sinan Bengier, AliağaBelediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Başkan Ömer TurgutOğuz’a teşekkür ederek, “Sanatla uğraşmak, sanatı sevmek çok güzel. Her türküsıkıntıya rağmen sahnedeyiz. Halkımız, belediyelerimiz sanata sahip çıkıyor. Bubize yeter. Aliağa Belediye Başkanımız sayın Ömer Turgut Oğuz’a çok teşekkürediyoruz” dedi. 

GÜNDÜZ, ÇOCUKLARA TİYATRO

Aliağa Belediyesi, çocukları da unutmadı. Belediye, 10 EkimPerşembe günü saat 11.00 ve 13.00’de iki farklı gösterimle çocuk oyunusahneleyecek. Laudec- Cauvin in ünlü çizgi romanından uyarlanan "CedricDoğum günü partisi" adlı müzikli tiyatro oyunu çocuklara keyifli anlaryaşatacak. Oyun için okullarla işbirliği yapan belediye, çocukların ücretsizolarak oyunu izlemesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Çocuklar için“Cedric, Doğum Günü Partisi” oyunu 10 Ekim Perşembe 11.00 ve 13.00 saatlerinde,“Bakar mısınız?” kabare tiyatro oyunu ise aynı gün saat 20.00’de Aliağa TüpraşHalk Eğitimi Merkezi’nde Aliağa Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sahnelenecek.  

SİNAN BENGİER KİMDİR?
Sinan Bengier, 1948 Ankara doğumlu Türk tiyatro ve sinemaoyuncusudur. Tiyatro ve sinema hayatına 1969'da amatör olarak başladı. 1971'deKaragöz Çocuk Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. Daha sonra Asaf ÇiyiltepeSahnesi, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Ankara Halk Tiyatrosu'nda çalıştı. LeventKırca ile tanışıp Levent Kırca Tiyatrosu'nda oynadı. 1995'te BKM Oyuncuları'nageçti ve bazı filmlerde rol aldı. Erkeksen Seyret, Bir Demet Tiyatro, Olacak OKadar, Çılgın Bediş, Esir Şehrin İnsanları, Bir Filiz Vardı, rol aldığıdizilerin bazılarıdır. Aynı zamanda genç sinemacılara destek veren Bengier,2008 yılının başında genç yönetmen Koray Kaygusuz'un Sadece İki Gün "HadiBakalım" filminde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Son olarak Bergama’daçekilen ve vizyona 4 Ekim’de giren “Vay Başıma gelenler” sinema filminde rolalmıştır.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv