Hem çevreci hem ekonomik

  • 0
  • 460
Hem çevreci hem ekonomik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Belediye hizmetlerinde çevre koruma bilincini ön planda tutan Konak Belediyesi, bünyesindeki asfalt şantiyesinde doğalgaz kullanımı ile hem çevre kirliliğinin önüne geçiyor hem de tasarruf sağlıyor. Konak Belediyesi’nin Buca Gediz’deki asfalt plent tesislerinde saatte 60 ton asfalt üretilebiliyor.  Doğalgazla çalışan ve bacasında filtlerisi bulunan asfalt plent tesisinin çevre dostu olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Asfalt plentimizin çevreye hiçbir zararlı atığı yok. Çevreyi koruduğu gibi ayrıca çok da ekonomik. Konak Belediyesi olarak bu tesisimizden büyük tasarruf sağlıyoruz. Burada kendi işçimizle üretim yapıyor, kendi çalışanımız ve araçlarımızla naklediyor, kendi çalışanımızla hemen sıcak olarak döküyoruz. Öte yandan asfalt alacağız diye ihaleye çıkmıyor, sıra da beklemiyoruz. Konaklı hemşerilerimizin asfaltlarını, yollarını düzgün hale getirmek bizim görevimiz. Bunu çevreyi korurken, tasarruf ederek sağladığımız için de gururluyuz” dedi.

SORUN KALMADI
Başkan Pekdaş, geçtiğimiz aylarda şantiyenin kurulu olduğu alanın tahsisiyle ilgili yaşanan sıkıntılardan ötürü üretimin bir süre durmasıyla ilgili olarak da, “Asfalt şantiyemizin kurulu olduğu alanın tahsisiyle ilgili bazı sıkıntılar vardı. Biz bu sorunları İzmir Defterdarlığı ile görüşerek hallettik. Ardından ÇED sürecini çözdük. Bu süre içinde asfalt plentimiz çalışamadı ama şimdi faaliyetine başladı. Bütün bu problemleri hallettik. Bu sorunun çözümüne katkı koyan tüm yetkililere de ayrıca teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra çalışma zamanı” açıklamasında bulundu.

ÖNCE KAZINIYOR SONRA DÖKÜLÜYOR
Konak Belediyesi olarak yolların daha düzgün asfaltlanması için bir asfalt kazıma makinası aldıklarını da belirten Başkan Pekdaş, “Ben sürekli ‘biz bir asfalt kazıma makinası aldık ve bu makina çalıştıktan sonra  asfalt dökmeye başlayacağız’ diye söylüyordum. Çünkü geçmiş yıllarda üst üste asfaltlar dökülerek yol kotu bina kotlarının üstüne çıkmış durumdaydı. Bu da yağmurlarda bölgedeki konutlara zarar veren bir hal alıyordu. Biz eski asfaltı kazıyarak yerine yeni asfaltı atmak için bu aracın gelmesini bekledik. Konaklı hemşerilerimize bizi sabırla bekledikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Asfalt kazıma makinamız geldi ve çalışıyor. Onun kazıyıp temizlediği yollara daha sonra ekiplerimiz asfalt döküyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv