Hem sofraları hem de bütçeyi şenlendiren kurs

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Bucalı kadınların hayatlarına sihirli bir dokunuş, yepyeni bir umut kapısı oldu.

  • 0
  • 356
Hem sofraları hem de bütçeyi şenlendiren kurs
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Bucalı kadınların hayatlarına sihirli bir dokunuş, yepyeni bir umut kapısı oldu. Merkezin en popüler programlarından pastacılık kursuna katılan Bucalı kadınlar, mutfaktaki hünerlerini geliştirirken yeni iş olanaklarına da kavuşuyor. Birkaç günde öğrendikleriyle bile sosyal medya üzerinden sipariş alan kadınlar, yeteneklerini
geliştirip seri üretimle aile bütçelerine katkı sağlamayı planlıyor.

Bucalı kadınlar Buca Belediyesi’nin kurslarıyla hem yeteneklerini hem sofralarını hem de hayallerini geliştiriyor. Kadınların hayatına yepyeni bir pencere açan ‘Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ düzenlediği kurslarla kadınlara sosyalliğin yanında aile bütçesine katkı sağlayıp iş sahibi yapacak meslekler edindiriyor.

Buca Belediyesi ve Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen pastacılık kursuna katılan Bucalı kadınlar, muhteşem tatlı ve pasta yapımını uzman eğitmenlerden önce teorik daha sonra uygulamalı olarak öğreniyor. 2 aylık süreçte haftada 2 gün düzenlenen pastacılık eğitimine katılan kadınlar birbirinden lezzetli pasta, tatlı ve hamur işleri yapmayı öğrenip, kurs sonunda sertifika almaya hak kazanacak.

Hayallerini gerçekleştirmek için pastacılık kursuna başladığını söyleyen Aynur Yıldırım (40), muhasebeci olmasına rağmen kariyer planlarını değiştirip tatlı ve pasta üreticisi olmaya karar vermiş. “ Muhasebeciliği bırakıp, Kosgeb desteği de alarak butik pastacılık yapma hayalim var. Buca Belediyesi’nin ücretsiz pastacılık kursunu öğrenince koşarak geldim. Öğrendiklerimi hayata geçirip, üretime yönelteceğim” sözleriyle mutluluğunu dile getiriyor. Geçirdiği kaza sonrası tek bacağını kaybeden Sema Aldır( 46) da pastacılık kursunda öğrendiklerini kendi yorumunu da katarak üretime yönlendirmeyi planlıyor. “Bunu meslek
haline getirip, sosyal medya hesaplarından pazarlamak için üretim yapmayı planlıyorum. Kısa zamanda öğrendiklerimle bile sipariş alıyorum. Engelim hedeflerime engel olmadı.  Yeni ve keyifli bir meslek ediniyorum, tüm kadınlara tavsiye ediyorum” diyor.

Evlendikten sonra Buca’ya yerleşen Ukraynalı kursiyeri Alina Efe (25) de Türk lezzetlerini öğrenip, kendini geliştirmek için Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin yolunu tutanlardan. Muhteşem lezzetlere imza atan Alina Efe de sosyal medya hesapları üzerinden satış yaparak gelirini arttırma hedefiyle çalışıp, hayallerine kapı aralıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv