Her akşam 250 kişi

  • 0
  • 670
Yazı Boyutu:

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olan Ramazan ayı,Aliağa’da bu yıl Belediyenin iftar sofralarıyla yaşatılıyor. AliağaBelediyesi’nin, kent merkezi ve Helvacı’da olmak üzere iki farklı noktadaaçtığı iftar sofralarında her akşam bin 250 kişi orucunu açmanın mutluluğunuyaşıyor. 

Belediyenin Helvacı Beldesi Orta Camii Bahçesinde açtığıiftar sofrasında ise çocukların heyecanı gözlerden kaçmıyor. Minik yürekler,iftar saatini büyük bir heyecanla beklerken, iftarın başlamasıyla birliktemutlulukları katlanarak artıyor. İftar sofralarında Kaynaşma ve yardımlaşmaduyguları gelişen çocuklar paylaşmanın tadına da varıyor.

Helvacı’ da kurulan iftar sofrasında her gün 250 kişiye 4çeşit yemek veriliyor. Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav“iftar sofrası geleneği” kapsamında Aliağa Belediyesi’nin Helvacı’ dadüzenlemiş olduğu iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. 

İFTAR SOFRASI HELVACI’YI BULUŞTURDU
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav,iftar sofrasında yaptığı konuşmada “Sevginin, dayanışmanın, eğlencenin vemutluluğun en üst seviyede olduğu günler yaşıyoruz. Helvacı’ da kurulan iftarsofraları özellikle çocukların yüzünü güldürürken bir yandan da onlarıdüşündürüyor. Çocuklarımız bu vesile ile açlık çeken insanların yaşamış olduğusıkıntı ve zorlukları bir nebze olsun anlamış oluyorlar. Bu yıl da Ramazan'ıHelvacı’ da en güzel şekliyle yaşatmaya çalışıyoruz ”dedi. 

Aliağa Merkez’de bin, Helvacı’ da ise 250 kişi olmak üzeretoplam bin 250 kişiye ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtılmaya devamedecek. Belediye iftar sofralarına gelemeyen yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibivatandaşların evlerine de iftar yemeği götürüyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv