Her alanda kadın oranı yarı yarıya olmalı

  • 0
  • 512
Yazı Boyutu:

İzmirli girişimci kadınlarınbaşlattığı ‘Marka kent için sen de bir el ver’ projesi kapsamında düzenlenensöyleşiye katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Kadınlar elverirse, İzmir, dünya markası kent olur” dedi.

Girişimci Kadın Derneği’nin (GİRKADE) düzenlediği kahvaltılısohbet toplantısının ilk konuğu olan Başkan Tartan, İzmir’in sorunlarınıkonuşmak ve kente daha iyi hizmet verilebilmesini sağlamak amacıyla başlatılanprojenin kentin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Tartan,“İzmir’in vizyonunu değiştirecek projelere ihtiyacı var. Bu konuda kadınduyarlılığı çok önemli. Yerel yöneticilerin deneyim, vizyon ve bilgileri,kadınların duyarlılığı, sevgisi ve bakış açısıyla birleştirildiği zaman dünyamarkası bir İzmir yaratılmış olur. Öyle inanıyorum ki, bu projenin oluşturacağısinerji, dalga dalga yayılacak ve İzmir’i marka bir kent yapabilecektir” dedi.

Kadınların sosyal statüsünün yükseltileceği her projeyedestek vereceğini ifade eden Başkan Tartan, Konak Belediyesi Semt Evlerikursiyerlerinin el emeğini pazarlayabileceği kooperatife de kadınlardan destekistedi. Başkan Tartan, “Bu kooperatiften tüm kadınlar yararlanabilir.Üretimlerinin satışını yaparak para kazanabilir ve aile bütçelerine katkıdabulunabilirler. Sizlerin katkılarını da bekliyoruz” dedi.  Başkan Dr.Hakan Tartan, kadın ve erkeğin herzeminde eşitliğini her zaman savunduğunu da dile getirerek, “Bugüne kadarolduğu gibi bundan sonra da toplumda kadın ve erkeğin eşit dağıldığı birortamda görev almak istiyorum. Belediye meclis üyelikleri başta olmak üzerekadınların sayısının erkeklerle yarı yarıya olmasından yanayım. Kadınlara şanstanınmalı. Konak Belediye Başkanlığı koltuğuna da benden sonra bir kadınınoturmasını arzu ediyorum” diye konuştu. 

DENEYİMLERİMİZİ KENTİNHİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ
Girişimci Kadın Derneği Başkanı Emel Denizaslanı da, BaşkanTartan’ın sözlerine katıldığını kaydederek, kente katkı koyacak, vizyonugenişletecek kadın adayları her zaman destekleyeceklerini belirtti. Denizaslanı,İzmir’in, binlerce yıllık geçmişten gelen tarihi ile önemli bir kent olduğunadikkat çekerek,“Kentin kurumları, yöneticileri İzmir’i dünya markası bir kenthaline getirmek için büyük gayret sarf ediyor. Bizler de sivil toplum olarak buçabalara destek olunması gerektiği inancıyla kentin sorunlarını konuşturmayı veçözümleri ortaya koymayı amaçlıyoruz. Düzenlediğimiz kahvaltılı söyleşilerde,kente vizyon kazandıracak hizmetleri ve ürettiğimiz çözümleri ilgililereiletmek bizim görevimiz olacak. Hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız.Biz kadınlar olarak her türlü zorluğu aşabilecek güçteyiz. Tecrübelerimizi,deneyimlerimizi ve bilgilerimizi kentin hizmetine sunmayı görev biliyoruz”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv