Her kuruşu köylere sağlıklı su için

  • 0
  • 550
Yazı Boyutu:

İzmir’in köylerine yeni su depoları yapan ve mevcut depoları yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece bu çalışmalar için 11.5 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. 

Köylere sağlıklı ve kesintisiz su verebilmek için su depolarını yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yılda önemli yatırımlara imza attı. Kemalpaşa, Menderes, Seferihisar, Menemen, Urla, Torbalı, Bayındır, Aliağa ve İzmir’in köylerinde 318 su deposu bakım ve onarımdan geçirilirken, bu çalışmalar için 11.5 milyon liralık harcama yapıldı. Köylerin içme suyu şebekesini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının su kayıplarını en aza indirmek, vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz su vermek olduğunu bildirdi. İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’daki 41 su deposu ve kuyuyu daha bakımdan ve onarımdan geçirmek için ihaleye çıkıyor. 

Yarımada Bölgesinde 22 depo
2004 – 2009 yılları arasında 1 milyon 80 bin liralık yatırımla 5 yeni su deposu yapıldı ve 32 su deposu bakım ve onarımdan geçirildi.2010 yılında Menderes, Urla ve Seferihisar’da 1 milyon 253 bin liralık yatırımla 22 su deposu, 2011 yılında İzmir’in Karşıyaka, Narlıdere, Karabağlar, Buca ve Bornova köylerinde 374 bin liralık yatırımla 26 su deposu bakım ve onarımdan geçirildi. Geçtiğimiz aylarda da Buca Karaağaç Köyü’ndeki su deposu yenilendi. 2011 yılında Kemalpaşa’da 318 bin liralık yatırımla 10 su deposu yenilendi.

2012 yılında Bayındır’da 1 milyon 156 bin liralık harcamayla 26 su deposu bakım ve oranımdan geçirilirken yine aynı yıl içinde Seferihisar ve Urla’da su deposu, terfi merkezi, trafo binası ve kuyunun yer aldığı 60 tesis yenilendi; 1 milyon 813 bin liralık yatırım yapıldı. 

Torbalı’da 32 depo
2013 yılında Torbalı ilçesinde 32 depo 1 milyon 243 bin liralık yatırımla başta sona yenilendi. Yine 2013 yılında Menemen depoları bakıma alındı. Menemen’de 42 su yapısı 1 milyon 574 bin liraya yenilendi. Menderes’in köylerinde 1 milyon 630 bin liralık yatırımla 31 su deposunda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.  1 milyon 92 bin liralık yatırımla Aliağa ve köylerindeki 36 su deposunun bakım ve onarım çalışmaları da devam ediyor.  İZSU, Foça’daki 41 su yapısını yenilemek için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Böylelikle İZSU Genel Müdürlüğü’nün yenilediği depo sayısı 359’a ulaşmış olacak.   

Neler yapılıyor?
İZSU ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımını yapıyor. Sıva, boya ve badana işleri gerçekleştirilirken, çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler de yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden yüzeyler fayans ile kaplanıyor. Merdivenler krom merdivenlerle değiştirilerek yenileniyor, manevra odaları sıvanarak boyanıyor ve tabanına fayans döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv