Her yer Gökkuşağı

  • 0
  • 657
Yazı Boyutu:

İstanbul Fındıklı’daOrman Mühendisi Hüseyin Çetinel’in gökkuşağı renklerine boyadığı merdivenlerinbir gecede Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar gri renge boyanması ülkeçapında yeni bir akımın fitilini ateşledi.

Merdivenleri boyama akımı kısa sürede ülke geneline yayıldı.Bazı yerlerde belediyelerin de destek verdiği uygulamaya İzmir’den de KonakBelediyesi katıldı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İnönü Caddesi 343 Sokak’ınmerdivenleri gökkuşağı renklerine boyandı. Rengarenk boyanan merdivenler semtsakinleri tarafından da oldukça beğenildi. Bütün merdivenlerinrenklendirilmesini isteyen vatandaşlar, “Gözlerimiz şenlendi, bu uygulamanınfitilini ateşleyeni kutluyoruz. Konak Belediye Başkanı Tartan’a da teşekkürederiz, uygulamanın devamının gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Talep karşısında, gerekirse başka merdivenlerin deboyanacağını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Gökyüzünüyere indirdik. Gökkuşağının canlı renkleriyle kente renk katmak ve bu güzelharekete destek vermek istedik. Gördük ki vatandaş çok beğendi. Önümüzdekigünlerde başka merdivenli sokakları da boyayabiliriz. Genel  Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Hangiinsan renklerden korkar... Ancak diktatörler. Gökkuşağından korkulur mu? 7rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikirversin’ demişti. Biz Konak Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan öneribekliyoruz” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv