Herşey daha temiz körfez için

  • 0
  • 701
Herşey daha temiz körfez için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gökdere Mahallesi’nde atıklarını dereye boşaltan ruhsatsız plastik geri dönüşüm, deri tekstil ve kot yıkama işletmelerini mühürledi. Atıklarıyla körfeze akan dereleri kirleten işletmelerin ticari faaliyetlerine son verildi

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gökdere Mahallesi’nde çevreyi kirleten ruhsatsız işletmelerin faaliyetlerine son verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda, atıklarını dereye boşaltarak körfezin kirlenmesine neden olan işletmeler mühürlendi.

Mühürlenen 15 işletme arasında plastik geri dönüşüm, deri tekstil ve kot yıkama işlerinin yapıldığı tesisler yeraldı. Operasyon kapsamında daha önceden mühürlenmelerine rağmen, mühürleri kıran işletmeler de yeniden mühürlendi. Bu işletmeler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevrenin korunması ve doğaya saygılı üretim faaliyetlerinin sürdürülmesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Geri dönüşüm tesislerinde sulu kırım, kot yıkama tesislerinde boya taşlama ve yıkama yapılırken, deri tekstil işletmelerinde de yıkama sırasında oluşan kirli suların hiçbir önlem alınmadan derelere boşaltıldığı tespit edildi. Ekiplerimiz de bununla ilgili gerekli işlemleri yaptı” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv