Hilal “Halkapınar gibi” olacak, raylı sistem rahatlayacak

  • 0
  • 745
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN-Metro aktarmasında büyük rahatlık sağlayacak Hilal Aktarma İstasyonu ile Kahramanlar-Akıncılar’a yapılacak yeni karayolu alt geçidi için sözleşme imzalayarak yer teslimini yaptı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında seferler bir yılı aşkın süredir kesintisiz olarak sürerken, diğer taraftan da hattın yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Hilal’e aktarma istasyonu, Kahramanlar Akıncılar’a karayolu alt geçidi yapılması için Nisan ayında gerçekleştirdiği ihaleyi sonuçlandırarak sözleşme imzaladı ve yer teslimini gerçekleştirdi. Bu kapsamda yapılacak Hilal Aktarma İstasyonu ile İZBAN ve Metro yolcularına ikinci bir aktarma istasyonu rahatlığı yaşatılacak. Bu sayede yolculuk süresi kısalacak. Hilal Metro İstasyonu’na entegre olacak yeni bir banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro’nun Halkapınar Aktarma İstasyonu’nda kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azalacak.
Hilal Banliyö İstasyonu’nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenleme sonrasında, Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular İZBAN’la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak’a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilal’e yapacağı aktarma istasyonu, raylı sistemde önemli rahatlama sağlayacak.

Kahramanlar’a yeni karayolu alt geçidi
Öte yandan, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında daha önce vatandaşların emniyeti ve güvenliği açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya  karayolu alt geçidi yapılacak. Araçlar ve bölgede oturan vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişler için bu  alt geçidi kullanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli iki yatırımındaki inşaat çalışmaları 300 günde tamamlanacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv