Hisarönü Balık Pişiricisi’nden eski reçeteler

  • 0
  • 18.210
Hisarönü Balık Pişiricisi’nden eski reçeteler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Unutulmaya yüz tutmuş Ege lezzetleri  Dönerciler Sokağı’nın deniz ürünlerindeki iddialı mekanlarından Hisarönü Balık Pişiricisinde yeniden hayat buluyor.

Hisarönü Balık Pişiricisi’nde deniz ürünlerinde olduğu kadar Ege Bölgesi’ne ait otları vazgeçilmez lezzetler haline getiren işletmeci Eşref Uraz, geçmişten bir cümle ile farklarını anlatmayı tercih ediyor. “her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ sözü benim için önemlidir. Her elin lezzeti farklıdır. Herkes farklı bir pişirim uygular, bizimki de bize özel.  Bizim müşterilerimiz bizden bu ürünleri: Unutulan eski reçeteler olarak ister, bizde sunarız” diyor.

Ege’nin tarihi ve kültürüyle, otları ve ot yemekleriyle de yakından  ilgili yazar- Akupunktur Uzmanı Dr. Alpaslan Bilen’in kitabına bile konu olmuş ve  “İzmir’in Namlı kadim ustalarının sihirli yemek reçeteleriyle deniz ve doğa tabağınızda” diye tarif ettiği Hisarönü’nün kemik müşterileri bunu kanıtlamakta.

Zaman zaman daimi müşterileri bir ya da iki gün önceden mevsimine göre özel bir isteği olması halinde ne yapıp edilir ve müşterinin o isteği yerine getirildiği mekanda vazgeçilmezlerin başında kış ürünlerinden biri olan ve Ege Mutfağı’na ithal girip üretimi başlanan sindirim ve dolaşım sistemlerinin de ustası Rezene.  Mekana özel ürünler bununla bitmiyor. Ege’nin vazgeçilmez otlarından Kalamarlı Şevketi Bostan, Sakız Bakla, karnabahar, arapsaçı kavurma ve daha birçoğu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv