Hizmete devam

  • 0
  • 586
Yazı Boyutu:

Son yıllarda hızla büyüyen, nüfusu artan ve yeni konutalanlarıyla hacimsel olarak genişleyen Aliağa’da ihtiyaç duyulan Altyapıhizmetleri hızla gerçekleştiriliyor. Son 5 yılda Aliağa’nın 30-40 yıllık eskialtyapısını değiştiren Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir, kentinaltyapısını yenileyerek geleceğe hazırladı. 40 yıllık içme suyu şebekesiyenilenen Aliağa’da mahallelerde son beş yılda 266 bin 600 m2 yeni yol açıldı.Kentin can damarı olan Atatürk ve Fevzi Paşa caddelerinin de aralarında olduğucadde ve sokaklar asfaltlanarak Aliağa’nın çehresi değişti.  

BAŞKAN OĞUZ: ALİAĞA KENT TARİHİNİN ÖNEMLİ ALTYAPIYATIRIMLARINI YAPTIK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009-2013döneminde yapılan belediye hizmetleriyle vatandaşların yazın toz kışın çamurderdinden kurtulduğunu söyleyerek, “Söz verdiğimiz tüm çalışmaları yaptık.Aliağa kent tarihinin önemli altyapı yatırımlarını yaptık. Bu çalışmalardaBüyükşehir belediyemiz her zaman yanımızda oldu. İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa adına teşekkür ediyorum” dedi. 

266 BİN M2 YOL İLK KEZ AÇILDI
Aliağa Belediyesi, yaptığı açıklamayla kentte son 5 yıldayapılan yol çalışmalarıyla ilgili rakamsal bilgileri kamuoyuyla paylaştı

Aliağa Belediyesi, 2009-2013 tarihleri arasında kentinmerkezindeki 7 mahallede 266 bin 600 m2’lik yolu ilk kez açtı. İmar planlarındagörünen ama kullanımda olmayan yolları ilk kez açarak hizmet götüren Belediyekonutlaşmanın en hızlı sürdüğü Siteler Mahallesinde 213 bin 500 m2 yol açtı. BunuKurtuluş Mahallesi, Yeni Mahalle ve Yalı Mahallesi izledi.

Aliağa Belediyesi, yeni açılan ve yenilenen yollarda 261 binm2’lik sathi kaplama yaptı.

2009-2013 döneminde kent merkezindeki mahallelerde 132 binm2 parke taşı yol ve kaldırım üretilirken, bu çalışmalarla Aliağa’da yazın toz,kışın çamur çilesi sona erdi.  

YOLLAR ASFALTLANDI, TOZ VE ÇAMUR BİTTİ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009’da başladığıgörevinde Aliağa’da yaşam kalitesinin yükselmesi ve kentin çağdaş bir görünümekavuşması için önceliği yol ve altyapının yenilenmesine verdi. Bu çalışmalarlakent merkezinde 280 bin m2 yol sıcak asfaltla tanıştı. Aliağa Belediyesi ileİzmir Büyükşehir işbirliğinde yapılan asfaltlama çalışmalarıyla mahallelerinçehresi değişti.  

KÖYLERE DE HİZMET YAĞDI
Aliağa Belediyesi, kentin yıllardır ihmal edilen altyapıihtiyaçlarını 2009-2013 hizmet döneminde çözerken köyleri de unutmadı.Belediye, son 5 yılda Aliağa köylerinde ve kırsal alanda 165 bin m2 yol açıp,bu yolların altyapısını hazırladı. Belediye, köylerde 54 bin m2’lik sathikaplama yaptı. Köylerde son 5 yılda 40 bin 700 m2’lik parke taşı ve kaldırımçalışması gerçekleştirildi.  

ALİAĞA BELEDİYESİ- İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMETTEİŞBİRLİĞİ

Aliağa Belediyesi’nin altyapı çalışmalarının yanı sıra İzmirBüyükşehir Belediyesi son 9 yılda Aliağa’ya 82 Milyon TL’lik yatırımgerçekleştirdi. Kanalizasyondan arıtma tesislerine, dere ıslahlarından yolyenileme çalışmalarına kadar çeşitli altyapı çalışmalarını gerçekleştiren İzmirBüyükşehir, Aliağa Belediyesi ile işbirliğinde Aliağa Kültür Evi, Akıllı SporSalonu, İtfaiye Merkezi yatırımlarını da gerçekleştiriyor. 

BAŞKAN OĞUZ: PROJELER TAMAM, HİZMETE DEVAM
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009’dan bu yanaAliağa’nın hızla büyüdüğünü belirterek bu gelişme potansiyeline göre hizmetürettiklerini kaydetti. “Altyapı işleri sıkıntılıdır ama biz korkmadan buişleri yaptık” diye konuşan Başkan Oğuz, “Aliağa’nın yarınları için buçalışmaları yapmamız gerekiyordu. Söz verdiğimiz tüm çalışmaları hızlagerçekleştiriyoruz. Aliağa kent tarihinin ben önemli altyapı yatırımlarınıyaptık. İzmir Büyükşehir ile birlikte Aliağa’nın her köşesinde hizmetlerimizsürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa’yahizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv