Homeros suyu “damacana” oluyor

  • 0
  • 907
Homeros suyu “damacana” oluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Homeros Vadisi kaynaklarından gelen suları şişeleyerek “uygun fiyatla” İzmirlilerin evlerine taşımaya hazırlanıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’da kurulacak “Kaynak Suyu Dolum Tesisi” için ihale sürecini tamamladı. Saatte 1500 damacana kapasiteli tesis 10 ayda tamamlanacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Homeros Vadisi Çamiçi Köyü’nden gelen ve daha önce İZBETON aracılığıyla açıkta sattığı kaynak suyunu, bu kez 19 litrelik polikarbon damacana ile “uygun fiyatlı” satışa hazırlanıyor.
Homeros Vadisi’nde yer alan Bedesten ve Deli Süleymanlı kaynak sularını Çamiçi Köyü’nün alt kesimlerinde toplayarak borularla tesise yönlendirmeyi planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tesisin imalat ve montaj ihalesini tamamlayarak yer teslimini yaptı. Bornova Kaynak Suyu Dolum Tesisi, Erzene Mahallesi’nde Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda yer alacak. Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1700 metrekarelik alanda hayata geçecek tesis, yaklaşık 10 aylık sürede tamamlanacak. Saatte 1500 damacana kapasite ile 19 litrelik polikarbon damacana dolumu yapılacak tesis, 7.6 milyon liraya mal olacak. Kaynaktan gelen sular filtrelerden geçirildikten sonra hiçbir kimyasal madde kullanılmadan, ozonlama yapılarak ve el değmeden otomatik olarak şişelenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv