Hükümlüler cezalarını çalışarak çekiyor

  • 0
  • 547
Hükümlüler cezalarını çalışarak çekiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanan 76 hükümlü Bayraklı Belediyesi’nde cezalarını çekiyor. Kimi büro işinde kimi ise park ve bahçelerde çalışıyor. Hükümlüler geçmişte yaptıklarından pişman ancak geleceğe umutla bakıyor. Hepsinin ortak temennisi ise devamlı bir işe girip çalışabilmek.
Bayraklı Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin “denetimli serbestlik” protokolü çerçevesinde 76 hükümlü cezalarını belediyede çalışarak çekiyor. Hükümlüler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün her kişinin cezasına göre ayarladığı kamu hizmeti hesaplama tablosunda belirtilen gün ve saat kadar çalıştırılıyor. Kimi günde iki saat çalışırken kimisi ise günde 8 saate kadar görev alabiliyor. Cezaya başlama tarihi ve bitiş tarihi de yine Denetimli Serbestlik Kurumu tarafından belirleniyor.

BELEDİYE DESTEK VERİYOR
Cezalarını çalışarak tamamlayan hükümlülere Bayraklı Belediyesi destek oluyor. Tüm hükümlülere erzak yardımı yapılırken bir kez olmak üzere bin liralık nakdi yardımda bulunuluyor. Hafta içi beş gün Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev alan hükümlülerin ailelerinin eksikleri de tespit edilerek destek veriliyor.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
Hükümlülerden 25 yaşındaki Y.S.Y, “Yaptığım bir hatadan dolayı ceza aldım. Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandım. Her gün belediyeye gelip çalışıyorum. Cezamı burada tamamlayıp normal hayatıma devam etmek istiyorum. Geleceğe umutla bakıyorum” dedi. 59 yaşındaki A.A ise, “Cezaevinde dört duvar arasında olmak çok kötü. Bu şekilde cezamı çekiyorum. Mesai bitiminde evime gidiyorum. Umarım her şey daha iyi olur” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 76 hükümlünün belediyede denetimli serbestlik yasası çerçevesinde çalıştıklarını belirterek, “Hükümlü arkadaşlarımız cezalarını belediyemizde çalışarak çekiyor. Bu arkadaşlarımız park bahçeler ve sosyal hizmetler müdürlüklerinde çeşitli işlerde görev alıyorlar. Hükümlülerimizi topluma kazandırmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Umarım bir daha düştükleri yanlışa dönmezler” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv