Hünerli ellere ziyaret

  • 0
  • 790
Yazı Boyutu:

Aliağa’da gittiği her yerde çocuklar, gençler ve kadınlardanbüyük ilgi gören Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, meslek edindirmeçabalarına destek oluyor. Başkan Oğuz, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesiile Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde düzenlenen Aşçılık kursunuziyaret etti. Ziyarette, kursiyer kadınların büyük ilgisiyle karşılaşan BaşkanOğuz, kurs için ihtiyaç duyulan mutfak talebine de hemen çözüm buldu.   

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Halk EğitimiMerkezi Müdürü Hasan Dikbaş ile birlikte ziyaret ettiği uygulamalı kursta,kursiyerlerin yaptığı birbirinden lezzetli yemekler konuklara ikram edildi.Başkan Oğuz, günümüzde en önemli sorunun mesleksizlik olduğunu ifade ederek,“Bu tür uygulamalı meslek edindirme kursları istihdam fırsatlarınıdeğerlendirmek için fevkalade önemli. Özellikle kadınlarımızın, gençkızlarımızın bu kurslarda eğitim alarak sertifikalanmasıyla iş bulmaları kolaylaşıyor”dedi.

 KADINLARDAN UYGULAMA İÇİN MUTFAK TALEBİ
Ziyarette, Aliağa Alevi Kültür Derneği Merkezi’ndegerçekleştirilen kursun eğitmeni Nükhet Kayserilioğlu ve kursiyerlerle uzunuzun sohbet eden Başkan Oğuz, hanımların daha büyük bir mutfakta yemek yapabilmeisteklerine Aliağa belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı SosyalKompleks’teki mutfakla çözüm buldu.Aliağa’nın her türlü sosyal ihtiyacını karşılamaya yönelikinşa edilen Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’in mutfağının hanımların talebine çokuygun olduğunu belirten Ömer Turgut Oğuz, “Bin kişiye yemek çıkarabilecekkapasiteye sahip yemekhanemizi kullanabilmeniz için elimizden gelen desteğigösteririz. Siz yeter ki bu tür eğitimlere devam edin. Biz her türlü desteğisağlarız” dedi.  

SÜRPRİZ ZİYARET KURSİYERLERİ SEVİNDİRDİ
HEM tarafından devam eden diğer meslek edindirme kurslarıile ilgili de bilgiler alan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un sürprizziyareti karşısında çok mutlu olan kursiyerler konuklara hazırladıklarıyemekleri sergiledi. Başkan Oğuz, lezzetin yanı sıra yemeklerin görselliğinikonusunda da usta aşçılara taş çıkaran kursiyerlere teşekkür etti. 

KURSİYERLERDEN BAŞKAN OĞUZ’A TEŞEKKÜR
Aşçılık kursuna bir talep olduğunu belirten eğitmeni NükhetKayserilioğlu, “Belediye başkanımızın bizi ziyaret etmesi çok hoşumuza gitti.Kendisinden mutfak talebimize karşılık kurs amacıyla Çok Amaçlı SosyalKompleksteki mutfakla ilgili bize tahsis edilebileceği konusunda bir söz aldık.Uygulamalı kurs olduğu yer darlığı çekebiliyoruz bazen. Umuyorum kurslarımızbelirtilen yerde devam edecek. Yeni kursiyerleri bünyemize ekleme şansımızolacak. Bu kurslarımızla ev hanımlarına bir iş imkânı da doğabilecek. Aliağabelediye Başkanımız sayın Ömer Turgut Oğuz’a ilgisi ve desteği için çokteşekkür ediyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv