Hüseyin Aslan Büyükşehir'e talip

  • 0
  • 1.056
Yazı Boyutu:

EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Balçova TermalTesisleri Kardelen Salonu’nda 3 bini aşan bir kalabalık önünde İzmir BüyükşehirBelediye Başkan  Aday Adaylığınıaçıkladı. Sloganlar ve pankartlar  arasında mikrofona gelen Hüseyin Aslan

İzmir’in Sevgili Güzel ve Güler Yüzlü, Demokrat, Hoşgörülüİnsanları,

Hepiniz hoş geldiniz. Yolumuz aydınlıktır, davamız; İzmir’insiz güzel insanlarını aç ve açıkta bırakmadan huzur, güven ve refah içindeyaşatacak; Dost Kapısı,  insan ve hizmetodaklı, sevgi tabanlı, dayanışmacı bir belediye yönetimini kurmak davasıdır.

Bu kutsal hizmet yolculuğunun ilk adımını, heyecan verencoşkulu ve umut dolu birliktelikte sizlerle beraber atmaktan çok mutluyum.

Hepinize en kalbi teşekkürlerimi, içten şükranlarımı, sevgive saygılarımı sunuyorum.

Bu tablo; bize bir kez daha gösteriyor ki; demokraside enbüyük güç; halkın gücüdür, halkın sağduyusudur ve hizmet edeni ödüllendirmekadirşinaslığı, kıymet bilirliğidir.

Arkaya bakanlar önünü göremez. Ancak; biz, geçmiştenyararlanarak bu günümüzün ve yarınlarımızın güzel dünyasını, güzel İzmiriniinşa edeceğiz, mutlu insanlarını kucaklayacağız.

Evsize ev, işsize iş, aşı olmayana aş sağlayarak mutsuzluğusona erdireceğiz, insanların mutlu olduğu güçlü ve güzel İzmiri birlikte inşaedeceğiz.

Yaradan’ın her türlü nimeti bahşettiği tabiat cennetiİzmir’in varlarını çoğaltacağız, yoklarını da vara dönüştüreceğiz.

Eğer bugün; İzmir’in bütün güzelliklerinin, doğalzenginliklerinin, tarihi hazinesinin yanında turizmden kentleşmeye, ulaşımdançevreye, eğitimden sağlığa, birçok sorunu varsa; bu, İzmir’in iyiyönetilmediğinin göstergesidir.

Benim geçmiş saplantısıyla, olumsuzluklarla, insanlarla aslabir ilgim yoktur, olamaz da…

Kaldı ki; İzmir’de bugüne kadar taş üstüne taş koyan, hizmeteden, her temele harç döken herkese; ayrım yapmaksızın minnet duygularımı veşükranlarımı sunmayı kadirbilirliğin, insan olmanın bir gereği sayıyorum.

Dünden bugüne İzmir’e hizmet eden herkesi saygıyla vesevgiyle yad ediyorum.

Ancak; kent yaşamı dinamik bir yaşamdır. Kentler de bizinsanlar gibidir. Yaşadıkça ve yaşlandıkça yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır.Kent yönetiminde marifet; ortaya çıkan ihtiyaçları biriktirmeden, akılcıyöntemlerle, projeci ve üretken bir anlayışla gidermektir.

Hüseyin Aslan Kardeşinizin dünü bugününe ve geçmişi degeleceğine kefildir.

Öncülüğünü yaptığım Ege-Koop 30 yılda, İzmir’in 12 ayrıilçesinde 120 bin kişinin mutlu, sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşadığı 12modern kent parçasını İzmir’e kazandırmıştır.

Oluşturduğumuz, harcı insan ve doğa sevgisi olan her birkent; İzmir’i gerdanlık gibi, yüzük taşı gibi süslemektedir.

İzmir’in herhangi bir noktasından çıplak gözle baktığımızdaEge-Koop’un oluşturduğu çağdaş kentleri görebiliyoruz.

Bir an için bu 12 modern kent parçasından herhangi biriniyok var sayarsak; İzmir’in görünümü değişir, taşı düşmüş yüzüğe döner.

Bizim felsefemiz; durmadan, yorulmadan çalışmak ve hizmetyolculuğunda sürekli pedal çevirmektir. Bizim hizmet koşumuzda kısa mesafekoşucusu değil; maratoncu anlayışı vardır.

Bu anlayışla; Ege-Koop bünyesinde oluşturduğumuz projemerkezinde, yurt içi ve yurt dışında geniş deneyime sahip, teknik kapasitesiyüksek uzmanlar; adeta İzmir’in problemlerini, kentsel sorunlarını, sosyal eksiklerinive geleceğe dönük ihtiyaçlarını mercek altına alarak; sağlıktan ulaşıma,turizmden kentleşmeye, üretici ve tüketici odaklı sosyal piyasa modelindentarımsal dönüşüme kadar 200 proje hazırlamış; bunlardan bir bölümükamuoyumuzla, basınımızla ve sizlerle de paylaşılmıştır.

Örneğin; İzmir’i dünya kenti yapacak, ufkunu açacak,markalaştıracak İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi de Bakanlar Kurulugündemine aldırılarak devlet projesi haline getirilmiştir.

Proje merkezimizin hazırladığı ve adeta İzmir’i tepedentırnağa yeniden bezeyecek bu projeler; ancak Büyükşehir Belediyesi olanaklarıve yetkileri kapsamında yaşama dönüştürülebilecek projelerdir.

Projeyi en iyi şekilde uygulayacak ve başarıya ulaştıracakolan da; projeyi bizzat hazırlayanlardır.

Biz, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarıların temelineinsanları; dil, din, mezhep, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan herkesi “insan”olarak kucaklayıp, değerlerimizi hakça paylaştırıp, birlikte yaşama iradesinikoyduk. Bu sağlam iradeyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yönetiminde dedevam ettirmek ve Türkiye’ye örnek olmak kararlılığındayız.

Ben Hüseyin Aslan İzmir’in havasına suyuna, denizinekarasına, dağına taşına, ovasına kuşuna ve siz güzel insanlarına sevdalıyım.

Bu sevda beni hizmet yolculuğuna çıkaran en gizemli güçtür.

Öksüz ve desteksiz büyüyen Hüseyin Aslan Kardeşiniz olarakben, 10-12 yaşında, çocuk denecek yaşta, hayatın her türlü zorluğuna göğüsgererek emsallerimin oyun çocuğu, okul çocuğu olduğu dönemlerde geçim derdinedüşerek zor koşullarda çalışmaya başladım. Bu hayat mücadelesinde gazeteciliğimeslek olarak seçtim ve mesleğimde Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütüolan Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın İzmir Şube Başkanlığı’nı 20 yıl seçilmişBaşkan olarak yürüttüm, ülkemizin ve demokrasimizin en çalkantılı olduğudönemlerde birçok demokratik eyleme de öncülük ettim.

Allah’a şükrediyorum ki; bugün, o acılı ve sıkıntılıdönemleri inançla ve yüz akıyla geride bırakarak İzmir’e, halkımıza, insanlığahizmet noktasına ulaşmış bulunuyorum.

Bugün, Türkiye gerçekleri adlı 5 ciltten oluşan bir kitabınyazarıyım. Sadece mesleğinde başarısı kanıtlanmış çok az sayıda gazetecininsahip olduğu, “Sürekli Basın Kartına” sahibim, Türkiye’nin etkili ve yaygınmeslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve İzmir GazetecilerCemiyeti’nin üyesiyim.

En son olarak da; modern ve çağdaş Belediyecilikyönetiminin, bu yönetimin yasal dayanaklarını ve temel sistematiğini anlatan vesosyal dayanışmayı bir felsefe olarak ön plana çıkaran “DOST KAPISI BELEDİYE” ve“KENTSEL DAYANIŞMA” kitaplarının da yazarıyım.

Ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, havasını soluduğum,çocukluğumu, ergenliğimi ve gençliğimi yaşadığım, baba olmanın ve torunsevmenin lezzetini tattığım, acı-tatlı hatıralarımın saklandığı İzmir’ebirikmiş hizmet borcumu ödemek istiyorum.

Bu borcumu Hasan Tahsin yurtseverliği ve Dokuz Eylül ruhuylaeda etmek istiyorum.

Çizdiğiniz bu muhteşem tablo karşısında güzel İzmir’imizinsiz değerli insanlarından aldığım moral, destek ve güçle İzmir’in sahipsizolmadığını, İzmir’in bugününe ve yarınına sahip çıkacak her zaman olduğu gibiyürekli, cesur ve kararlı evlatlarının var olduğunu göstermek istiyorum. Çokkısaca özetlemem gerekirse; İzmir’in sahipsiz olmadığını kanıtlamak istiyorum.

Benim Siz Sevgili Hemşehrilerime olan sevdamı ve hizmetaşkımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı aşamasına getirenönemli nedenlerden biri; toplumda şahsıma beslenen güven, verilen destektir.

Dün bana ulaşan, İzmir’in güçlü, güvenilir bir araştırmakuruluşunun yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre; Ege-Koop’un İzmir’detanınırlık oranı %85, benim kişisel olarak (Hüseyin Aslan) adıyla tanınmışlıkoranım %54.5’dir.

Bu arada; siyasi parti ile ilişkili olmadan şahsıma oyvereceklerini söyleyenlerin oranı da %24.6’dır. Bu, katıksız halk desteğini,toplumsal talebi gözardı etmek sorumluluğunu kendimde görmediğim için, bugün;burada karşınızdayım.

Günümüzde ülkelerin ve devletlerin yanında kentler de yarışıyor.İzmir’i dünyanın önde gelen kentleri ile yarışacak “Dünya kenti” yapmak için;

Toplumun geniş kesimini oluşturan engelliyi, yaşlıyı, genci,öğrenciyi, ev kadınını, işsizi, üreticiyi, tüketiciyi ilgilendiren vesorunlarına çözüm getirecek, bu arada da kentsel yaşamı kolaylaştıracakEge-Koop Proje Merkezi’nin hazırladığı 200 projeyi uygulama olanağını bulmakiçin;

Toplumun ihtiyaç sahibi kesimini şeffaf, yasalara uygun,belediye bütçesinde yeri olan ve kişilerin onurlarını korumayı esas alacakçağdaş bir yöntemle kentsel dayanışma ve sosyal dayanışma uygulamasınıbaşlatmak için;

Hükümet’in uyguladığı yanlış ekonomik ve sosyal politikanınneden olduğu yoksulluğa, işsizliğe, çaresizliğe, konutsuzluğa  yerel yönetimler bazında çözüm getirmek için;

Toplumumuzun temel direği olan Kadınlarımızı cinsiyetayrımcılığına, şiddete, cinsel tacize ve ötekileştirmeye dönük her türlü eylemve söyleme karşı Kadınlarımızı koruyup yüceltmek için;

İzmir’i Ege’nin, Akdeniz’in parlayan bir yıldızı halinegetirmek için,

Sanayide ve bilimde İzmir’de bugün yaşanan beyin göçünü geridöndürmek için,

İzmir’i fiziki, sosyal, kültürel ve eğitim alt yapısıyla,yeşil çevre dokusuyla yaşanabilir bir örnek kent yapmak için,

Adil belediye yönetimini, kentsel dayanışmayı sağlamak,belediyeyi dost kapısı yaparak sevgiyle ve hakça ayrım yapmaksızın insanlarıkucaklamak için,

Gaziyi, yaşlıyı, engelliyi, çocuğu, genci, işsizi, evsizi,geçim derdi çekenleri kucaklayacak bir belediye yönetimini iş başına getirmekiçin,

Emekli yurttaşlarımıza huzurlu yaşam, öğrencilerimize deulaşım, barınma ve eğitim kolaylığı sağlamak için,

İzmir’in 30 ilçesinde Kentsel Dönüşümü halk için, halklaberaber ve artan kentsel değerleri halka, hakça paylaştırmak için,

Halkın %40’ının kirada oturduğu İzmir’de, hiç konutu olmayandar ve sabit gelirlilere gelirlerine göre kira öder gibi taksitlerle ev sahibiolabilmelerini sağlamak üzere 50 bin konuttan oluşacak modern ve çağdaş birkent kurmak için;

Gazilerimizin sağlıklı koşullarda huzurlu ve güvenli biryaşam sürdürmeleri amacıyla “GAZİLER KÖYܔ kurmak için;

Yaşlılarımızı, güçsüzlerimizi huzurlu yaşama kavuşturmakamacıyla “HUZURLU YAŞAM EVLERİ” inşa etmek için;

Toplumumuzun namusu olan fiziksel, görsel ve işitselengellilerimize yaşamı kolaylaştırmak huzur ve güvenli ortam sağlamak amacıyla“ENGELLİLER KÖYܔ kurmak için;

Devlet Okulları’nın bakım onarımlarını yaparak veeksikliklerini giderek özel okulların standardına getirmek için;

Caddede, sokakta, çarşıda, pazarda, işte, adaletli,şefkatli, hizmet aşkı olan bir belediye yönetimini oluşturmak için,

Hayvanların korunması, barınması ve hayvan haklarına saygıkonusunda hayvan severlerle işbirliği yaparak ortak projeler hazırlayıpuygulamak için;

Beşikten mezara, doğumdan ölüme, yaşamın her kesitinde, herzor anımızda yanı başımızda bulunabilecek, dert ortağı bir belediye yönetiminiİzmir’e armağan etmek için,

4 gün önce, İzmir’e yakışır bir şekilde coşkuyla vesahiplenme duygusuyla kutladığımız, Atatürk’ün de “EN BÜYÜK ESERİMDİR” dediğive bugün, çeşitli çevrelerin saldırısına maruz kalan Cumhuriyet’imizindemokratik, laik sosyal hukuk devleti karakterine ve üniter devlet yapımızaulusça sahiplenme bilincinin geliştirilmesine yerel ölçekte katkı sağlamakiçin;

İzmir’i birinci lige taşıyarak; rekabet gücü yüksek, ufku açık,vizyonu geniş bir kent haline getirmek için Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizedemokrasiyi, çok partili yaşamı ve özgürlükleri getiren, bugünümüzün veyarınımızın sigortası Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aday Adaylığımı bugün burada bu muhteşem birliktelik içinde İzmir’e vetüm ülkeye duyurmak istiyorum.

Bu vesileyle Laik Cumhuriyet’imizin ve Cumhuriyet HalkPartisi’nin kurucusu, devrimlerimizin mimarı Ulu Önder Atatürk’ü ve silaharkadaşlarını minnetle şükranla ve saygıyla anıyorum.

Kendimi Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinamik, çalışkan,vizyoner il ve ilçe örgütleriyle İzmir halkına emanet ediyorum.

İçinizden biri olarak kendimi size, tüm İzmir Halkı’na;öncelikle de hepimizi Allah’a emanet ediyorum.

Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve güven duygusuylakucaklıyorum.

Hizmet ve sevgi yolculuğumuz hayırlı, yolumuz ve bahtımızaçık olsun.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv