İAOSB’li sanayiciler beşinci kez akademisyenlerle bir araya geldi

  • 0
  • 496
İAOSB’li sanayiciler beşinci kez akademisyenlerle bir araya geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sanayinin Ar&Ge ve inovasyonla birlikte ilerleyebileceği bilinci ile hareket eden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bu kapsamda her yıl düzenlediği İAOSB Sanayicileri ve İzmir Üniversiteleri Buluşması’nın beşincisine imza attı. 9 üniversiteden 43 akademisyen, Bölge’de faaliyet gösteren işletmelerden 40 temsilci ile İAOSB Bölge Müdürlüğü fuaye alanında bir araya geldi. İkili görüşmelerde sanayiciler ve akademisyenler tanışarak, yeni projeler için görüşme ve mevcut çalışmaları geliştirmek için bir araya gelme fırsatı yakaladılar.

Katıldığı her platformda üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, gelişen dünya pazarında Türkiye’nin 2023 hedeflerine ancak başarılı bir sanayi düzeni ile ulaşabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Sanayi, bisiklet gibidir. Sürekli pedalı çevirmezseniz düşersiniz. Pedalları ivmelendirecek güç, Ar&Ge ve inovasyondan geçer. Söz konusu çalışmalar da ülkemizde ne yazık ki bir türlü olması gereken bağı istediği şekilde kuramamış olan sanayi ile akademi camiasının işbirliğinde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle biz, İAOSB Yönetim Kurulu olarak Ar-Ge ve inovasyonun önemini çok iyi biliyor, sanayicilerimizin bu konudaki farkındalıklarını arttırabilmek amacıyla her yıl düzenli olarak İzmir’deki üniversitelerin birbirinden değerli akademisyenleri ile sanayicilerimizi bir araya getiriyoruz. Söz konusu karşılıklı görüşmelerde bir tane bile iş birliği çıksa, sanayimiz de akademi camiamız da ülkemiz de kazanmış oluyor. Bugüne kadar düzenlediğimiz dört etkinliğimizde birbirinden başarılı projelere imza atıldı. Bunları görmek bizleri mutlu ediyor. Tüm OSB’lerimizin sanayi ve akademi camiasını bir araya getirecek çalışmaları hayata geçirmeye, Türkiye sanayisini el birliği ile daha ileriye taşımaya davet ediyoruz.”

   Üniversite-Sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak ve tarafların kazandıkları deneyimleri paylaşabileceği ve geliştirebileceği bir ortam oluşturmak üzere, Ege Üniversitesi (EBİLTEM-TTO) ve İAOSB işbirliği ile düzenlenen “İAOSB Sanayicileri ve İzmir Üniversiteleri Buluşması”nda her yıl olduğu gibi yine birbirinden başarılı projelerin oluşmasına, mevcut çalışmaların da geliştirilmesine olanak sağlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv